újabb megmérettetés

2020.02.06. 20:49

Novák Ferenc: hetven éve a Postás színeiben

Ki ne hallott volna már Novák Ferencről. A sokak által félkarú biciklikirályként emlegetett utánozhatatlan sportember egyebek mellett a klubhűség megtestesítője is.

Fotó: Vékony Zsolt

1950-ben mint a megye egyik legjobb versenyzőjét a DVSC-ből leigazolta a Debreceni Postás SE. Az új mez mellé állást is kapott. Végre megtalálta a helyét: „Engem a munka és a sport tett elégedett emberré. Az itt szerzett élmények emeltek ki a csonkaságomból adódó lelki sérülésemből.” – vallotta meg a Kiss Erzsébet által jegyzett, Novák Ferenc, a biciklikirály című könyvben.

A háromszoros Guinness-rekorder Feri bácsi elmondása szerint mindent a postának köszönhet: támogatták erkölcsileg, anyagilag, hozzásegítették, hogy Európa minden tengerében megmártózhasson. Nem csoda hát, hogy immár hetven éve a Postás SE színei­ben indul minden versenyén.

A 88 éves száguldó postás már javában készül a 23. Békéscsaba-Arad Szupermaratonra, már idén is többször látogatott el a Hortobágyra járgányával, csak úgy edzésképpen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában