fekete mamba

2020.01.29. 16:08

Amit adott, sokáig fennmarad

Kádár Tamás szerint egy korszakos zseni távozott, egy olyan ember, aki sokak előtt példa lehet.

French national and longtime US resident Natalie Burle blows a kiss in direction of Kobe Bryant mural in downtown Los Angeles on January 27, 2020. - Nine people were killed in the helicopter crash which claimed the life of NBA star Kobe Bryant and his 13 year old daughter, Los Angeles officials confirmed on Sunday. Los Angeles County Sheriff Alex Villanueva said eight passengers and the pilot of the aircraft died in the accident. The helicopter crashed in foggy weather in the Los Angeles suburb of Calabasas. Authorities said firefighters received a call shortly at 9:47 am about the crash, which caused a brush fire on a hillside. (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Fotó: AFP

Életének 42. évében, múlt vasárnap egy sajnálatos helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, az NBA és a Los Angeles Lakers történetének egyik legkiemelkedőbb játékosa. Az ötszörös bajnok legenda halála az egész világot megrázta. Nem is csoda, hiszen Bryant nem csupán a pályán alkotott maradandót, hanem a civil életben is olyan ember tudott maradni, akire sokan felnéztek.

Így, vagy úgy, de számos sportoló, közéleti személyiség, barátok és a rajongók is megemlékeztek a „Fekete Mambáról”, aki a klubhűség megtestesítője volt; a kétszeres olimpiai bajnok karrierje mind a húsz idényét a Los Angeles Lakersben játszotta végig.

Kevesen lehetnek a Földön, akik ne hallották volna már Kobe Bryant nevét. Hosszasan sorolhatnánk a sikereit, melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy olyan népszerűségnek örvendjen, amilyennek.

Egy, a sportágban jártas fiatal szakembert, Kádár Tamást kérdeztünk, szerinte minek köszönhető ez az óriási ismertség és elismertség.

Fotó: deac.hu

– Nem csodálom, hogy az egész világot megrázta a halála, én magam is szerettem a játékát, felnéztem rá, mint emberre. Egy igazi ikon volt, olyan, akihez hasonló kevés létezik. Maga az egyénisége, a hozzáállása, a munkamorálja, mind, mind olyan dolog, mely naggyá tette. Amit képviselt, bárki előtt példa lehet, tudatosan építette fel magát, a karrierjét. Egy korszakos zseni távozott, akinek a hiánya bár fájó, de bízom benne, még sok hasonló kaliberű játékos lesz. Kellenek a példaképek, akikből meríthetünk, akikre felnézhetünk, akik motiválnak. Ő ilyen volt, sajnos már csak múlt időben lehet róla beszélni. Ám amit adott a világnak, a kosárlabdának, az sokáig fennmarad még – vélekedett Kádár Tamás, a DEAC edzője, aki a B csoportban szereplő fiatalokat igyekszik legjobb tudása szerint felkészíteni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában