nagy fejlesztés

2019.11.13. 08:43

Sportcsarnokká növi ki magát a debreceni vívócentrum

A gyerekek már a csillárról is lógnak – nagyszabású terembővítésbe vág bele a Békessy.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

Jelentős beruházásba vág bele a Békessy Béla Vívó Klub, tudatták közleményben. A nagy múltú egyesület egy új szárnnyal bővíti Faraktár utcai vívótermét, az építkezés részleteiről Dezső Zsigmond, a klub elnöke számolt be.

– A közbeszerzés lezárult, már alá is írtuk a szerződést a kivitelezővel. A munkálatokat a Dryvit Profi Kft. végzi majd, a terveket Pálfi György és Lábas Attila készítette, utóbbival már korábban is dolgoztunk együtt. A bővítésre azért van szükség, mert annyira nem férünk, hogy kis túlzással már a csillárról is gyerekek lógnak. Illetve az új teremnek hála már magasan jegyzett, nemzetközi versenyeknek, edzőtáboroknak is otthont adhatunk majd. Egy teljesen új terem épül, mely egybe lesz nyitva a már meglévővel. A bővítésnek hála újabb hat pástot tudunk majd lefektetni. A beruházás több mint 100 millió forintba kerül, a pályázati támogatásokon túl jelentős önrészre is szükség van, ami nagyon megterheli a klub költségvetését.

„Várhatóan jövő szeptemberre készül el a terem, mellyel kiegészülve a létesítményünk már olyasmi lesz, mint egy sportcsarnok. Helyet kapnak benne többek között szertárak, öltözők, és büfé is lesz”

– avatott be a részletekbe Dezső Zsigmond, majd azt is elárulta, a bővítéssel még nincs vége a terveiknek.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

– Szeretnénk egy nemzetközi hírű vívóedzőt szerződtetni, már tárgyalásban vagyunk a kiszemelttel. Ezen felül pedig még több újdonsággal készülünk a jövőre nézve: bővítenénk a repertoárunkat az oktatás területén, a vívás más jellegű profilját is át akarjuk adni tanítványainknak – mondta az elnök, aki nem véletlenül fogalmazott kissé ködösen, hiszen nem szeretné idő előtt leleplezni terveiket.

A Békessy Béla Vívó Klub egyébként már így is az ország egyik legjobban felszerelt vívótermével rendelkezik, az újabb bővítés után pedig egy minden igényt kielégítő komplex csarnok várja majd a pengeforgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában