dvsc Schaeffler

2019.11.04. 14:01

A győztes bajnoki után már a Jagodinára készülnek a kézisek

Vámos Petra örül a válogatott meghívónak, próbál majd élni a lehetőséggel.

Fotó: Kovács Péter

Fontos bajnokit nyert meg múlt szombaton a DVSC Schaeffler csapata. A női kézilabda NB I. nyolcadik fordulójában a Mosonmagyaróvár együttese látogatott a Hódosba, a Loki esélyeshez méltón, 32–26-os győzelmet aratott.

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen egy kisebb gödörből kellett felállnunk. Sokat készültünk erre a találkozóra, de még így is belecsúsztak olyan hibák, amelyek kijavítására az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk. A szünet után szépen lassan kiépítettünk egy megnyugtatónak mondható előnyt, ám egy holtpont miatt ismét felzárkózott a Mosonmagyaróvár, de fizikailag is jobban bírtuk a végét, így alakult ki a hatgólos különbség a végére. Az erőnlétünkkel nincs probléma, a keret mélysége miatt képesek vagyunk nagy tempóban végig játszani a találkozókat, arra kell figyelnünk, hogy a hibák számát csökkentsük, hiszen azzal a saját dolgunkat könnyítjük meg – vélekedett Vámos Petra, a Loki fiatal irányítója.

A héten a szerb bajnoki címvédő ZORK Jagodina ellen meccsel a DVSC az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében. Az első találkozót a Hódosban játszák szombaton 15.30-tól, a visszavágót egy héttel később rendezik Jagodinában, közte pedig november 12-én este a Győr vendége lesz a Loki.

– Már nagyon várom a szombatot, hiszen nemzetközi mérkőzést játszani mindig különleges. Szeretnénk továbbjutni, mert akkor bekerülnénk a sorozat januárban kezdődő csoportkörébe. Nem biztos, hogy a legjobb pillanatban jön a győri találkozó, de ha már így hozta a versenynaptár, akkor ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Mindkét csapatból maximálisan fel fogunk készülni, bízom benne, hogy meglesz az eredménye – reménykedett a kézis.

A netről tudta meg

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott bő, 28 fős keretét az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A meghívottak között öt DVSC-játékos is ott van, Triffa Ágnes, Kovács Anna, Bordás Réka, Tóvizi Petra és Vámos Petra is bizonyíthat.

– Az internetről értesültem, hogy ott a nevem a keretben. Természetesen meglepődtem, de nagyon boldog voltam, mert ez hatalmas megtiszteltetés. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar felfigyelt rám Kim Rasmussen, hiszen ez az első évem a felnőtt első osztályban, még rengeteget kell dolgoznom és fejlődnöm. Azt gondolom, ez egy megelőlegezett bizalom, de ha már így alakult, természetesen megpróbálok élni vele, mert sportolóként mindig is a felnőtt válogatottság volt az egyik álmom – fogalmazott a lokista.

Hétfőn a Magyar Kézilabda-szövetségben kisorsolták a Magyar Kupa 4. fordulójának párosítását. A DVSC a Szombathely csapatát kapta, Köstner Vilmos tanítványai idegenben lépnek pályára a vasiak ellen, a hivatalos játéknap 2020. január 29.

MSZ

Borítókép: Vámos Petra (38) minden fronton jól teljesítene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában