országos egyéni bajnokság

2019.10.21. 18:30

A szerdai salakmotoros viadalon a legjobbját nyújtaná Kovács Roland

A SpeedWolf salakosa, Kovács Roland a nem túl sikeres hétvége után szerdán, hazai pályán bizonyítana.

2019.09.21. Debrecen 44. Debrecen Nagydíj Salakmotor Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló képen: SpeedWolf Debrecen versenyzője, Kovács Roland

Fotó: Molnár Péter

Szerdán felbőgnek a motorok a Gézvezeték utcai salakstadionban, Debrecenben rendezik ugyanis az országos egyéni bajnokság utolsó, harmadik fordulóját. Igazi nemzetközi mezőny áll rajthoz az év utolsó viadalán, melyen a 16 vaspapucsos között, a SpeedWolf Debrecen képviseletében Kovács Roland is próbára teszi magát.

A végére még felpörögni

Sűrű volt a cívisvárosi salakos hétvégéje: szombaton a csehországi Pardubicében, a MACEC Kupa utolsó fordulóján vett részt, majd másnap Divisovban, a Speedway Friendship Cup záró körében, a DMV White Tigers Diedenbergen német csapat színeiben állt rajthoz.

– Nem igazán sikerült jól egyik viadal sem. Csehországban 6 pontot gyűjtöttem és a 11. helyen zártam. Jöhetnék azzal a szöveggel, hogy nem találtuk a beállítást, de az igazság az, hogy a motor tökéletesen működött, velem volt a baj. Úgy érzem, mélypontra kerültem, fejben vannak bajok, de keresem a megoldást. Vasárnap még rosszabbul ment a versenyzés, rágörcsöltem a pályára. Ezt a hétvégét el kell felejteni, és valahogy összerakni magam szerdára – mondta el a Napló érdeklődésére Kovács Roland, aki alig, hogy hazaért, hétfőn már a Gázvezeték utcán volt és gyakorolt.

– Mentem pár kört, hogy lássam, mit bír a salak, szerencsére sokat javult a legutóbbi megmérettetés óta. Élveztem a motorozást, feltöltődtem, számomra ez hazai pálya, itt nőttem fel. Bízom benne, jó kis versenyt láthatnak majd a nézők szerdán. Várom már a szezon végét, de az év utolsó viadalára még fel kell pörögnöm, és a legjobbamat nyújtanom – reménykedett a vaspapucsos.

Egykerekeznek is

A húsz alapfutam mellett lesz egy remény- és egy döntőfutam is. Illetve ezúttal egy különlegességgel is készülnek a szervezők: meghirdették az első debreceni nyuszimotor és futóbicikli viadalt. A vaspapucsosok előtt 13 órától az óvodáskorúak is motorra pattanhatnak, és a közel 400 méter hosszúságú oválpályán mérkőzhetnek meg egymással. A gyerekfutam végén az első három befutó a salakmotorverseny végén átadhatja a dobogós helyezetteknek a díjakat.

Sőt, a nap zárásaként lesz egykerekező show és rallylegend bemutató is.

HBN

Borítókép: Kovács Roland várja a szezon végét, de még előtte bizonyítani szeretne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában