lövészet

2019.09.24. 12:12

Visszatért a korábbi olimpikon

Pető László 18 év kihagyás után Németországban, a vébén állt lővonalhoz újra.

Fotó: olvasói fotó

A Debreceni Lövész­suli Sport Egyesület (DLSE) vezetője, Pető László úgy döntött, ismét fegyvert ragad, és próbára teszi magát. Az egykori sportlövő olimpikon még májusban, egy világkupán pillantotta meg a Nemzetközi Sportlövő Szövetség plakátját, melyen az 1. World Masters világbajnokságot reklámozták.

A stressz volt a veszte

– Úgy voltam vele, hogy ha lesz időm felkészülni, akkor elindulok a veterán vébén. Volt rá három hónapom, hogy formába lendüljek. Főként otthon gyakoroltam, nagy hangsúlyt fektettem a mentális felkészülésre is. Azt éreztem, sikerült jól összeszedni magam, készen álltam a megmérettetésre. A verseny előtti napon tartották a hivatalos edzést: nem számolgattam, nem néztem a kijelzőt, csak a feladatra koncentráltam, lőttem és lőttem.

„A végén kiderült, én voltam a mezőnyben a legjobb, elégedett voltam magammal. Aztán eljött a másnap, és a versenyen szétizgultam az agyamat. Tizennyolc év kihagyás után nem tudtam kezelni a stresszt”

– részletezte Pető László.

A szeptember 10-én, Németországban rendezett vébén, a légpisztoly 60 lövéses versenyszámban, szenior 1. kategóriában (45-54 évesek) Pető végül 547 körrel a 13. helyen végzett.

Fotó: olvasói fotó

– Izgalmas volt a verseny, azt hiszem, nem vallottam szégyent; három kör hiányzott a döntőbe kerüléshez. Sokkal több volt bennem, a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a mentális dolgokra, fejben jobban készen kell állnom, hogy bírjam a nyomást. Muszáj lesz több viadalon elindulnom, hogy visszanyerjem a rutinom – jelentette ki a sportlövő, aki nem véletlenül tervezgeti a jövőt, hiszen a németországi tornán való indulással hivatalosan is visszatért, és nagy terveket szövöget.

– Szeretnék még világbajnok lenni! Ezt a célt tűztem ki magam elé, és bízom benne, sikerülni is fog elérni. Úgy hiszem, ez az újrakezdés számomra is jó dolog, illetve a tanítványaimat is motiválhatja – fogalmazott Pető László, aki nemrégiben tért haza a Bolognában rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságról, ahol a női pisztolyos csapat vezetőjeként vett részt. Ezzel kapcsolatban elmondta, örül, hogy a lányok szép és eredményes versenyen vannak túl.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában