DVSC

2019.08.23. 11:40

Távozhat a csapatból Takács Tamás

A debreceni Takács Tamást a hírek szerint az Újpest és a Mezőkövesd is szeretné látni a soraiban.

Fotó: Kovács Péter

Jól kezdte a bajnoki szezont a Debreceni VSC futballcsapata, hiszen a lokisták két NB I.-es mérkőzésen hat pontot szereztek, 4–1-re megverték a Kisvárdát hazai környezetben, majd ugyancsak itthon 3–2-re legyőzték az újonc Zalaegerszeget.

Ha azt vesszük, hogy a piros-fehérek az albán riválisuk után a Torinóval is találkoztak az Európa-ligában, és az olasz gárdát 15 ezer néző előtt fogadták, csak elismerően szólhatunk a hajdúságiak eddigi nyaráról.

Új igazolások

A remek rajt nagyban köszönhető az cívisek új igazolásainak, a szerb Trujicsnak és a nigériai Haruna Garbának. Utóbbi négy meccsen négyszer talált be, azaz telitalálatnak bizonyult eddig.

Az új támadók eredményes érkeztével nyilván vannak olyanok a keretben, akik hátrébb szorultak a rangsorban. Ilyen például Takács Tamás, aki 78 debreceni mérkőzésén 22-szer talált a hálóba.

A hazai futballsajtó úgy tudja egyébként, hogy újabb játékossal erősíti meg a keretét az idei szezont remekül kezdő Mezőkövesd, amely három forduló elteltével a második helyen áll a tabellán. Mint az megtudtuk Debrecenben, valóban volt rá esély, hogy Takács az Újpestnél folytathatja pályafutását, de máshonnan is vannak érdeklődők.

Mint a borsodi klubhoz közeli forrásunkból értesültünk, a Kövesd komolyan gondolkodik a szabadkai születésű labdarúgó játékjogának megvásárlása iránt.

Ami feltűnő, hogy a DVSC nem nevezte bajnoki meccsre Takácsot, akinek a télen lejár a szerződése. „Taki” egyébként egy bő félidőt játszott legutóbb a Kukësi elleni El-selejtező 1. fordulójának odavágóján.

Mint azt a klubtól megtudtuk, a csatár szerződése a télen lejár, vagyis a Debrecen csak a nyári átigazolási időszakban tud belőle pénzt szerezni, ha elvinné valaki a játékost.

Takács az NB I.-ben összesen 116 mérkőzésen lépett pályára, 27 gólt szerzett és 9 gólpasszt jegyzett. 2016-ban igazolt a Diósgyőrtől a Debrecenhez, de féléves kitérő erejéig a Nyíregyháza játékosa is volt az NB II.-ben.

Visszatérve az átigazolási pletykára: az újpestieknek valóban szükségük lenne egy erőcsatárra, és állítólag Nebojsa Vignjevics hajlik is arra, hogy a lilák megszerezzék a DVSC korábbi első számú támadóját.

Mint azt megírtuk, a Mezőkövesd remekül startolt a bajnokságban, ám a „Matyók” keretébe is beleillene a hórihorgas, huszonnyolc esztendős játékos.

Valószínűleg a hónap végéig eldől Takács Tamás sorsa, de az már most megállapítható, hogy a kövesdiek kitartó kérőnek bizonyulnak.

A Debrecen legközelebb szombaton lép pályára, az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Herczeg András alakulata 18 órától a Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedik az eddig még pontot sem szerző Budapest Honvédnál.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában