Lesújtotta a hír a Balmazt

2019.08.13. 14:51

Még meccsre készülnek az újvárosiak, de kizárhatják őket

Fotó: szoljon.hu

Ahogyan arról beszámoltunk, a másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság múlt pénteki ülésén helybenhagyta az Magyar Labdarúgó-szövetség elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól az NB II.-es licencet. vagyis ennek értelmében a hajdú-bihariaknak nincs érvényes licencük a 2019–2020-as másodosztályú bajnokságra. A szabályok értelmében a Balmaz Kamilla Gyógyfürdővel szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

Szerdától ismét edzés

A fegyelmi bizottság soron következő ülésén tárgyalja az ügyet – melynek időpontját egyelőre az újvárosiak sem ismerik –, és a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy vélhetően kizárás lesz a vége a történetnek, és az eddigi eredmények törlése.

Mint ismert, az MLSZ azért vonta meg a Balmazújváros NB II.-es licencét, mivel a törvényes határidőn belül nem sikerült a kft. tőkepótlását végrehajtani (198 millió forint). A döntés ellen már fellebbezett a klub, de pénteken kiderült, hogy nem járt sikerrel.

A Balmaz a Siófok elleni, első bajnokijának elhalasztását kérte, ebbe a Balaton-partiak nem egyeztek bele, így a balmazújvárosiak többnyire fiatal játékosokkal álltak ki Siófokon, és értek el gól nélküli döntetlent.

A múlt hét szerdán hazai pályán szerepeltek, és kaptak ki a Szegedtől, vasárnap pedig a másodfokú döntés ellenére is elutaztak Szolnokra, ahol szintén 2–1-re kaptak ki.

A döntés után a klub közleményében többek között azt írta:

„A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő futballcsapata a Honvédhoz hasonló elbánásban részesült, a különbség mindössze annyi, hogy itt nem az UEFA, hanem az MLSZ járt el. A Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága pénteken véleményünk szerint alaptalanul és jogtalanul elutasította a fellebbezésünket az NB II-es indulás kapcsán.”

Az Újvárosnál hétfőn és kedden pihenőnapot kaptak a játékosok, szerdán pedig edzést tart nekik a szakmai stáb.

Lajos Ferenc ügyvezető-edző lapunknak elmondta, amíg lehet, készülnek tovább a meccsekre. – Lesújtóan érintett bennünket pénteken a hír, ilyen szituációban egy játékosnak nagyon nehéz a mérkőzésre összpontosítania. Ennek ellenére a fiatal csapatunk mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa, helye van ebben az osztályban.

„Jelenleg úgy készülünk, hogy vasárnap fogadjuk a Csákvár együttesét”

– nyilatkozta Lajos Ferenc.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában