A MEGYE Ii. LEGÜTŐSEBB EDZŐI NYILATKOZATAI

2019.06.16. 15:30

„Kék az ég, zöld a fű, a megyekettő gyönyörű”

Hangulatos sziporkák, keserédes meglátások és remek hasonlatok dobták fel a Hajdú-Bihar megyei labdarúgó másodosztály 2018/2019-es szezonját. Az idény legütősebb edzői nyilatkozatai.

Fotó: Napló-archív

A másodosztály játékosai Hajdú-Bihar megyében is a jól megérdemelt nyári pihenőjüket töltik, ám ez a miliő tartogat magában annyit, hogy még a holtidőben se nagyon akarjuk elengedni. A múlt heti, legjobb megye I.-es edzői nyilatkozatokat összegző összeállításunk után úgy illendő, hogy a második vonal északi és déli csoportjában, illetve később az alsó- és felsőágában lejátszott mérkőzések után született legemlékezetesebb értékeléseket is egybegyűjtsük. A mesterek, ahogy megszokhattuk, idén is sok olyan aranyköpést, egysorost és kendőzetlen meglátást produkáltak, melyek vélhetően még a nem focirajongó olvasóink száját is mosolyra húzzák majd.

Fülöp András, miután csapata, a Püspökladány otthon verte a Nádudvart.

„Horváth Imre – Nádudvar 4–3. Minusznak gratulálunk a három góljához és a remek lánykéréshez. Szabó Máténak mihamarabbi felépülést kívánunk.”

Mándi László, az Esztár edzője szűkszavúan, de a Földes elleni hazai meccs időjárási körülményeire is kitért. A szeptember eleji találkozó 3-2-es Blondy-sikert hozott.

„»Meleg volt.« Gratulálok az ifi győzelméhez.”

Egy szoros hazai vereség után a helyüket kereső játékosokról beszélt az újszentmargitai Varga Gábor (Újszentmargita-Tiszacsege 4-5).

„Az a csapat nyerte meg a mai mérkőzést, aki kevesebbet hibázott, és sajnos a mai nap nem találtuk az ellenszerét a csegei játéknak. A mi játékosaink csak szédelegtek és kóvályogtak a pályán, ami úgy gondolom most, jelen pillanatban ilyen hozzáállással jobb nem is lehet.”

Ismét csak Mándi László, ezúttal egy hazai, Nádudvar elleni siker után. Lehet vele vitatkozni? Nem, nem lehet.

„Kék az ég, zöld a fű, a megyekettő gyönyörű.”

A nyírmártonfalvaiak edzője, Konyári Sándor a Téglás elleni, amúgy győztes meccs után fogalmazott meg némi kritikát az irammal kapcsolatosan.

„A mai meccs színvonalától csak a játékosok pulzusszáma volt alacsonyabb. Ritka gyenge, szinte nézhetetlen mérkőzést sikerült magabiztosan megnyernünk. Annak azonban jobban örülök, hogy majdnem a teljes keret a rendelkezésemre állt, és a cserék után is volt tartása a csapatnak. Ne bántsd a másikat, bízz benne, biztasd, csak így léphetünk előrébb!”

Az esztári mester és a labdarúgás egyik örök igazsága egy Nagyrábé elleni súlyos, 5-1-es pofon után.

„Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.”

Bárándon kapott ki a DSC, a vendégek edzője, Fehér János erős képpel igyekezett illusztrálni együttese teljesítményét.

„Édesapám engem úgy tanított, hogy szembeszélben hugyozni veszélyes, mert pisis lesz a nadrágunk. Ma ezen intés ellenére megpróbáltuk, de sajnos nem jött össze, a szél erősebb volt. A vereség miatt csak saját magunkat okolhatjuk.”

Újra Mártonfalva, újra Konyári Sándor (Nyírmártonfalva-Görbeháza 4-1).

„Az első félidőben jobban sugárzott a magabiztosság a csapatból, mint egy országos rádió.”

A ladányi Fülöp András keserű értékelése a földesi 3-1-es vereséget követően.

„Kilenc hiányzóval léptünk pályára, ettől függetlenül nyernünk kellett volna, de akaratban és küzdésben fölénk nőtt az ellenfél. Már vártam ezt a pofont, mert a futballt csalni nem lehet. Edzéslátogatottság zéró körüli, akarat egyenlő a nullával. Ilyen hozzáállással, akarással és ennyi hiányzóval meccset nem lehet nyerni.”

Bodó Lajos bárándi edző egy személyes, igen aranyos üzenetet is csempészett a Konyár elleni 5-1-es győzelem utáni nyilatkozatába.

„Ezúton is szeretnék sok boldog születésnapot kívánni a feleségemnek, aki már nagyon hosszú ideje tolerálja azt, hogy az életem bizonyos része erről a szép sportágról szól.”

Megkavarta a csegeieket a szüreti bál, ki is kaptak Tégláson. Sallai Szabolcs:

„A vasárnapi meccs mindig rányomja a teljesítményünkre a bélyegét, főleg egy szombat esti szüreti bál után.”

Van az úgy, hogy a szakember az egyetlen megoldás (Kontor Gábor, Létavértes, Létavértes-Konyár 2-2).

„A fiúknak a fejükben kellene rendet tenni, amihez én már lehet, hogy kevés vagyok, de megvan Csernus doktor telefonszáma, és segítséget kérek, és remélem, hogy a közeljövőben ez jobb lesz.”

Mándi László és a gasztronómia (Esztár-Báránd 2-7).

„A virsli rendben volt.”

Ugyanő, miután kikaptak a Létavértestől.

„Elnézést.”

Érthető Nagy Róbert öröme, szoros meccsen gyűrték le az Esztárt.

„A Dallas hosszú sorozata is véget ért egyszer, a Szomszédoknak is vége lett, időszerű volt, hogy a mi negatív sorozatunk is véget érjen.”

Ugyanez a derbi, csak a másik oldalról (ki más, mint Mándi László, a fentebbi egyszavas értékelésére reflektálva).

„Múlt héten én kértem elnézést, ma a játékvezető.”

Örülhetünk, hogy Sallai Szabolcs Csegéje fölényesen verte az Egyeket, különben nem született volna meg a lenti pazar hasonlat.

„Volt vér a pucánkban, és feszítettünk, mint tanyasi kutya a betonjárdán.”

2-1-gyel küldte haza a Konyár a Ladányt, érthető tehát Fülöp András szókimondása.

„Ez a püspökladányi labdarúgás szégyene. A péntek esti éjszakázásban verhetetlenek vagyunk, de a hétvégi fociban sajnos nem. Ameddig több játékosom a hozzáállásával szembeköpi az edzéseket, a meccseket, a csapattársakat, az edzőket, addig nincs miről beszélni.”

Kövér Zsolt és az éjszakázás aggályai a Csege-Polgár (1-0) derbi után.

„Gratulálni szeretnék Tiszacsege csapatának. Ezen a mérkőzésen fejben és fizikailag is jobban teljesítettek mint mi. Sajnos a saját játékosaim közül négyen-öten még az előző éjszakai szórakozóhelyen maradtak, ezért teljesen maguk alatt teljesítettek. Sajnos ezen a mérkőzésen ezt nem bírta el a csapat.”

Ki mondta, hogy a focipályán nincs helye a költészetnek? (Konyári Sándor, Nyírmártonfalva-Nyíracsád 2-0.)

„»A legszebb rózsát szedtem le a réten, most mind virágzik, csak a tiéd nem. Neked egészen átadom magam, de nincsen semmim, hogy megosszam. Szeretném újra látni a színeket, újra megtalálni, ami elveszett.« Látom! Megtaláltam! Egyszer volt kutyán budavásár. Gratulálok Tóth II Tamásnak a gólkirályi címhez!”

A DSC-s Nagy Róbert Rózsa Sándor-idézettel nyomatékosította mondandóját a Görbeháza ellen idegenbeli sikert követően.

„Ha mindönki úgy tösz, ahogy tönni köll, mindön úgy lösz, ahogy lönni köll.”

Kontor Gábor, Létavértes, popkultúra (a téglási döntetlen után).

„1–0 után több lehetőségünk is volt, hogy eldöntsük a meccset, de egy hitchcocki végjáték után megint sikerült leikszelnünk.”

Mándi László és két, dekódolásra váró szó (Esztár-Tiszacsege 3-2).

„Köszönöm! Szívesen!”

A DSC otthon kapott ki négy góllal az Egyektől, érthető Nagy Róbert csalódottsága.

„A meccsen látott extra húzások miatt tudunk kiemelkedni a mezőnyből. Ja, nem! Megérdemelten nyert a vendégcsapat, játékban és akarásban is jobbak voltak nálunk. Amikor akarsz, de nem tudsz, azzal nincs baj, de mikor nem is akarsz, az már botrányos.”

És végül, de nem utolsósorban: nem sok optimizmus olvasható ki a ladányi mester, Fülöp András Józsa elleni megsemmisítő, 6-2-es vereséget követő nyilatkozatának lenti részletéből.

„A csapat egyharmada háromnapos legénybúcsún van, a másik egyharmad részük a már megszokott sérülés vagy betegség miatt nem áll rendelkezésemre. A maradék játékosok hétről hétre bizonyítják, hogy nincs kedvük pályára lépni, az a mostani eredményen is látszik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában