Alig várja a szezonkezdést

2019.05.17. 11:03

Újpestről igazolt támadót a DEAC

Sági Martin személyében újabb ponterős, fiatal támadót szerződtetett a bajnoki bronzérmes DEAC jégkorongcsapata.

Fotó: deacjegkorong.hu

Az Újpesttől érkező, mindössze 21 éves játékos sokszoros korosztályos válogatott, ám háromszor a felnőtt nemzeti csapatban is lehetőséghez jutott már. Szerződése a következő szezon végéig szól a Debreceni Egyetem együttesénél – tudatta honlapján a DEAC jégkorongcsapata.

A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező, 190 cm magas Sági a 2012-13-as szezonban debütált a hazai U 18-as pontvadászatban a liláknál, nem is akárhogyan, hiszen 10 mérkőzésen 24 pontot szerzett. A következő idényben még jobban ment neki a játék, 21 ifimeccsen 29 gólt és 27 gólpasszt szorgoskodott össze, ekkor mutatkozott be az UTE felnőtt csapatában is. A következő két szezonra az EHC Linz együtteséhez igazolt, amellyel 2015-ben U20-as bajnoki címet nyert. A második légiós évében +10-es meccs/pont átlagot produkált az osztrák junior ligában, de kölcsönjátékosként megfordult a Feldkirch Alpesi Ligás együttesénél is. 2015-ben és 2016-ban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott az U20-as világbajnokságokon is, a 2A és az 1B Divízióban egyaránt tagja volt az aranyérmes magyar együttesnek.

A 2016-17-es idényt a DVTK Jegesmedvék csapatánál töltötte, ahol 36 MOL Ligás találkozón kapott szerepet. A szezon végén magyar bajnoki- és ligaelsőséget ünnepelt a csapattal, a Magyar Jégkorong Szövetség pedig őt választotta a legjobb első éves felnőtt játékosnak. 2017-ben visszatért Újpestre, 35 Erste Liga meccsen 20 pontig jutott, a múlt szezonban pedig 23 pontot gyűjtött. Karrierje során 111 találkozón 69 pontot termelt a hazai elitben, az EBYSL-ben 98 mérkőzésen 95 pontot átlagolt.

Játék mellett tanulás

David Musial és stábja nagy tehetségnek és igazi gólvágónak tartja Sági Martint, aki az elmúlt években bebizonyította, hogy képes komoly feladatokat megoldani. A szakvezetők arra számítanak, hogy csatasorba állásával a DEAC támadó potenciálja és eredményessége jelentősen növekszik. Úgy vélik, hogy ha több bizalmat és jégidőt kap, akkor rövidesen az Erste Liga top-játékosává válhat. A fiatal jégkorongozó is éppen ezért döntött a váltás mellett.

- Úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából, hogy meghatározóbb játékos lehessek, még több jégidőre van szükségem. Nagyon szimpatikus számomra, hogy a DEAC-ban a fiatal magyar játékosok is szerepet kapnak, és a fejlődéshez is tökéletesek a körülmények.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és alig várom a szezonkezdést. Bízom benne, hogy együtt el tudjuk érni a kitűzött célokat”

– nyilatkozta a szerződéskötés kapcsán Sági Martin.

A DEAC legújabb szerzeménye egyébként nem „csak” játszani jön a cívisvárosba, hanem tanulni is. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves joghallgatója, ám ősztől – egy sikeres átjelentkezés után – a Debreceni Egyetemen folytatná tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában