haon.hu PODCAST

2024.03.09. 12:53

Harsányi Gábor: Még valamit, még egy átütőt!

Számos színdarabban, filmben szerepelt, több népszerű karakternek volt szinkronhangja. Többek között ezekről is mesélt a Hír FM műsorában a Kossuth-díjas színművész.

Haon.hu

Harsányi Gábor a Haon podcaststúdiójában

Forrás: Napló-archív

Harsányi Gábor, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, író, drámaszerző és érdemes művész a közelmúltban megjelent Fecsegő kulisszák című kötetét mutatta be Debrecenben. A többek között az Indul a bakterház egyik csendőrét alakító színész volt a Hír FM magazinműsorának vendége.

Életművet csinálni csodálatos dolog, de az vele a probléma, hogy az emberben mindig ott van az a vágy, hogy hátha még tudok egyet csinálni, még egy átütőt, még valamit. Szerintem itt térek el azoktól a nyugdíjasoktól, akik alig mozdulnak ki a négy fal közül. Igyekszem mindig kitalálni valamit, amivel leköthetem magam, amivel örömet szerezhetek másoknak

– mondta a színművész.  

– Amikor kitört a pandémia és otthon kellett maradni, azon gondolkoztam, hogy valamit csinálnom kell így is, ezért létrehoztam egy oldalt Harsányi Gábor színművész oldala címmel. Írtam egy novellát, amit felvettem és feltöltöttem az oldalamra. Ennek nagyon nagy sikere lett – mesélte a Fecsegő kulisszák előzményét Harsányi Gábor. Mint elmondta, nagy népszerűségre tett szert a videós tartalmaival és a követői javaslatára jelentette meg könyvét.

Harminc novella, tíz színdarab és két forgatókönyv

– A Fecsegő kulisszák gyakorlatilag három részből áll. 30 darab novella, 10 darab színdarab és két forgatókönyv. Az egyik a Börtönszínház című darabomból készült forgatókönyv, a másik meg a Jó estét nyár, jó estét szerelem folytatása - mondta a színművész. Mint kifejezte, izgalmas számára, hogy a színészet és az írás a művében összekapcsolódik. Felidézte, 15-16 éves korában, a gimnáziuma önképző körében tanára, Rádics Károly kért novellákat.  

Én is írtam egyet Már csak egy hét címmel. Ez egy berettyóújfalui javítóintézetben játszódik és egy fiúról szól, aki rossz társaságba keveredik. Nyert a novella, azt hiszem, a második vagy a harmadik díjat

– mesélte. A jutalma pedig az volt, hogy ott lehetett a novellájának rádiófelvételén. A főszereplő hangját Bodrogi Gyula játszotta. Ekkor szeretett bele a színművészetbe. 

Harsányi Gábor számos színdarabban, filmben szerepelt, több népszerű filmes és rajzfilmes karakternek volt szinkronhangja. A vele készült teljes adást itt hallgathatja meg:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában