Üzenet az angol válogatottnak

2024.06.17. 10:28

Bellingham gólörömében közvetve Szoboszlai is benne volt (videó)

Az angol labdarúgó-válogatott összességében fölényben játszott Szerbia ellen, de azt nem mondhatjuk, hogy könnyedén nyert Szerbia vasárnap esete Gelsenkirchenben. A meccs egyetlen gólját még az első negyedórában szerezte Jude Bellingham, aki Szoboszlai Dominik liverpooli jóbarátjával, Trent Alexander-Arnolddal egy különös gólörömöt mutatott be. A mérkőzés után Bellingham elárulta, hogy miért ünnepelték így a csapatuk találatát.

MW

Az angolok középpályása, Jude Bellingham

Forrás: AFP

Fotó: INA FASSBENDER

Az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok nagy fölényben játszottak az első félidő első felében, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat az Arsenal szélsője, Bukayo Saka többször is tisztára játszotta magát. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar, a Real Madrid játékosa, Jude Bellingham egy remek fejessel döntötte el a meccset – írta meg a Magyar Nemzet.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England
A Real Madrid zsenijének titokzatos gólöröme egy üzenet volt az angol válogatottnak
Fotó: Ozan Kose / Forrás: AFP

A stábnak üzentek

Bellingham három éve az Európa-bajnokság egyik legfiatalabb játékosaként, tizenhét esztendősen még csak epizódszerepeket kapott a döntőig jutott angol válogatottban. Idén viszont már a világ egyik legjobb futballistájaként szerepel a foci-Eb-n. A Szerbia elleni meccs legjobbja is Bellingham lett, s a gólöröme is emlékezetes marad, amelyben Szoboszlai Dominik barátja, Trent Alexander-Arnold volt Bellingham partnere – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A két játékos egymással szembe helyezkedett, és mindkettő eltakarta az arcát.

Az ünneplés egy wolf nevű játékra utalt, amit játszani szoktunk, a stáb egyik tagja mindig így fogja a fejét, amikor nem tudja, mi zajlik. A háttérstábnak szólt az ünneplés, akik rengeteg munkát végeznek, de nem élhetnek át olyan nagyszerű pillanatokat a pályán, mint mi, viszont fontos, hogy értékeljük a szerepüket, és megtartsuk ezt a hangulatot az egész tornán

– fedte fel a titokzatos gólöröm titkát Bellingham.

Az elmúlt években több futballista is sokáig rejtegette, hogy mi áll a különleges gólöröme hátterében, ezért üdítő volt hallani Bellingham magyarázatát, aki a szerbekről is ejtett néhány gondolatot.

Bellingham az eddigi legfiatalabbként szerzett győztes gólt Eb-n

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet anyaga szerint a 20 évesen és 353 naposan szerepelt Bellingham az első európai játékos, aki 21 éves kora előtt immár három nagy tornán is szóhoz jutott, miután már pályára lépett a 2021-es Eb-n és a 2022-es világbajnokságon is. További érdekesség, hogy a klubszinten a Real Madridot erősítő labdarúgó jegyezte Anglia nyitógólját az utóbbi vb-n is.

Euro 2024: Serbia - England
Bellingham az eddigi legfiatalabbként szerzett győztes gólt Eb-n
Fotó: Bernd Thissen / Forrás: AFP

A győzelem nyomán Gareth Southgate lépett elő az első olyan angol szövetségi kapitánnyá, aki csapatával nyolc egymást követő Eb-mérkőzésen maradt veretlen 90, illetve 120 perc alatt.

A vasárnapi meccseket sorra véve az IFFHS kiemelte, hogy Hollandia a nagy tornákat - vagyis a vb-t és Eb-t - tekintve a legutóbbi nyolc bemutatkozó mérkőzése közül a hetediket nyerte meg a lengyelek feletti 2-1-es siker révén. A németalföldieknél 21 évesen és 303 naposan mint az elmúlt hatvan év legfiatalabb kapusa jutott szóhoz Eb-meccsen kezdőként Bart Verbruggen.

Fontos volt a jó rajt

Miután hátrányba kerültek, megpróbálták átvenni a kezdeményezést a szerbek. Az viszont sokatmondó, hogy csak a 82. percben érkezett az első kaput találó szerb lövés, Vlahovics kísérleténél óriásit kellett védenie Jordan Pickfordnak – írta meg az Origo. Az 1–0-ra megnyert meccs legjobbjának választott Bellingham az ellenfélről is beszélt a lefújás után.

Szerbia kemény ellenfél volt, rengeteg robusztus, erős testfelépítésű játékossal. Fontos volt, hogy jól felkészüljünk, és ez sikerült is, tudtuk, mit kell tennünk a pályán. Tudtuk, hogy szoros meccs lesz, fontos volt a jó rajt. Hozzászoktam az idényben, hogy kiosztom a szélre a labdát, majd megpróbálok érkezni a tizenhatoson belül. Próbáltam átmenteni a Real Madridban mutatott formámat az Európa-bajnokságra

fogalmazott Bellingham, akinek csapata a második fordulóban Dániával találkozik majd.

Eredmény, C csoport, 1. forduló

Anglia–Szerbia 1–0 (1–0)

Gelsenkirchen, 50 ezer néző, v.: D. Orsato (olasz)

gól: Bellingham 13.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!