Fesztivál

2023.12.29. 15:45

A világ legjobb dokumentumfilmjeit vetítik majd Debrecenben

Haon.hu

Részlet a Bitterbrush című alkotásból

Forrás: Bitterbrush

Ismét országos lesz a BIDF - Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, így Debrecenben is láthatóak lesznek az elmúlt év legrangosabb, többszörösen díjazott dokumentumfilmjei. Az országos fesztivál 2024. január 27-től február 4-ig tart, míg a debreceni közönség február 1-től február 4-ig látogathatja majd a fesztivált a Cinema City-ben - olvasható a szervezők közleményében. 

A Te tíz éved hogy telt?

…teszi fel a kérdést a 2024 januárjában 10. jubileumát ünneplő Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF.

A debreceni programban két Oscar-díjra jelölt film és számos más, rangos nemzetközi elismeréssel kitüntetett alkotás is helyet kapott.

A témák idén is sokszínűek lesznek. A nézők láthatnak többek között szívmelengető történetet egy izlandi kis falu focipályája köré szerveződő közösségről, egy egymástól elszakított ikerpár rejtélyekkel teli életéről, a modern technológiát emberek megfigyelésére használó autoriter rezsimekről, az orosz-ukrán háborúról, iskolai lövöldözésről, egy világhírű flamenco táncos hirtelen eltűnéséről, vagy éppen egy kiöregedő szépfiú utolsó lehetőségéről a megállapodásra. 

Összesen kilenc filmmel várják a vendégeket Debrecenben. Az alkotásokat eredeti nyelven, angol és magyar felirattal vetítik.

Minden vetítést egy szakmai beszélgetés követ a film által felvetett témában meghívott szakértőkkel, aminek természetesen a közönség is aktív részvevője lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában