Advent

2023.12.20. 09:56

Adventi vasárnapok Komádiban

Így ünnepelték a hajdú-bihari városban advent vasárnapjait.

Rozsik Rita

A Barsi Dénes Általános Iskola 3. osztálya

Forrás: Rozsik Rita

Komádiban már több, mint 10 éve gyulladnak meg a gyertyákat szimbolizáló égők a 8 méter átmérőjű adventi koszorún, mely minden karácsonyi ünnepváráskor a város látványossága. Minden évben a Közösségi Ház és Városi Könyvtár munkatársai saját kezűleg építik meg a koszorút. A koszorúhoz a fenyőágakat és a közepén felállított, díszes fenyőt a lakosság felajánlásaiból építik meg, melyekhez segítséget nyújtanak az önkormányzat és a helyi tűzoltóság dolgozói.  

December 3-án, az első gyertyagyújtáskor az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub énekkarának, a Római Katolikus Egyházközség énekkarának és a Komádi Gyermekotthon gyermekeinek énekeit hallhatták a résztvevők. A Komádi Színjátszó Kompánia: Betlehemes pásztorjáték című előadása is nagy sikert aratott. Igét Rákóczi Jenő, plébános hirdetett. Az adventi koszorú első gyertyáját Tóth Ferenc polgármester „gyújtotta” meg.

Komádiba is eljött a Mikulás

December 10-én a gyermekeké volt a főszerep. A Kerek Egy Ég Alatt Óvoda és Bölcsőde Szivárvány Óvoda Katica csoportjának műsorával kezdődött az ünnepség. Majd a Barsi Dénes Általános Iskola 3. osztályos tanulóinak látványos műsorát láthatta a nagyszámú közönség. A Csicseriborsó Gyermek Citerazenekar kíséretével a városi gyermekkórus csengő énekére megérkezett a térre a Mikulás. A gyerekek nagy-nagy örömére 250 db csokoládé Mikulás várta gazdáját. Végül Hidvégi László, alpolgármester „meggyújtotta” az adventi koszorú második gyertyáját.

Adventi vásár aranyvasárnap

Advent harmadik vasárnapján a Körös-Körül Néptáncegyüttes színvonalas karácsonyi műsorát láthatta a közönség a Mozi épületében. Az adventi koszorú harmadik gyertyáját Héder Zoltán alpolgármester „gyújtotta meg”.

December 24-én 15:30-tól kezdődik a Református Templomban az ünnepi istentisztelet gyermekműsorral. Az eseményt követően Balogh Sándor, református lelkipásztor „meggyújtja” a negyedik gyertyát az adventi koszorún.

A helyszínen adventi vásárral, meleg teával, forralt borral és sült tökkel kedveskedtünk az érdeklődőknek, valamint a Körös-Körül Néptáncegyüttes által felépített betlehemi jászolt is megtekinthették a jelenlévők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában