Városnap

2023.04.26. 10:40

Téglás megmutatja, hogy kell megünnepelni méltóan a születésnapot

Igazi közösségi összefogásban több helyszínen, változatos programokkal ünnepli várossá válásának 32. évfordulóját Téglás május elsején.

Kíváncsian várja a város a Bárczay Anna Városi Óvoda falára tervezett domborművet

Forrás: KBÉ

A SOCCA Sportszövetség főszervezésében indul a Sportmajális reggel 8 órakor a városi sportpályán, hatalmas érdeklődés mellett maximális regisztrált csapatlétszámmal kezdődik a kispályás foci. Helyszíni regisztrációt követően 10 órakor nyolc kategóriában rajtol a futóverseny, amit bemelegítések előznek meg. – Igazi majálishangulatban mindemellett délután két óráig 15 féle sportágválasztó ponton próbálhatja ki mindenki magát kicsiktől az idősebb korosztályig – tájékoztat Móré Bendegúz, a SOCCA-Sportszövetség alelnöke, aki hangsúlyozza, hogy a súlyemelés, íjászat, zumba, jóga, hip-hop, pound mellett ki lehet próbálni a lovaglást, a lábteniszt, vagy a teqballt, a kondiparkban folyamatos BeStrong bemutató várja az érdeklődőket, és több darts-táblánál ki lehet próbálni az ügyességünket. Ezen kívül rugbyvel, kézilabdával és asztalitenisszel készülnek a szervezők. A kicsiknek lesz egy játszózug, illetve gyermek ügyességi sarok és ugrálóvár. Nem hiányozhat a büfé, a kürtőskalács, vattacukor és lufi sem.

Domborművet avatnak, elismeréseket adnak át

Délután először a Bárczay Anna Városi Óvodában domborműavatással folytatódik az ünnepnap. – Az óvoda névadójának hiteles képmása alapján készült Juha Richárd szobrászművész alkotása, mely Kövér László házelnök adományából jött létre – tudtuk meg Szabó Csaba polgármestertől, aki kiemelte, hogy az egykori főúr, a téglási kastély építője, a település korszerű szerkezetét kialakító mérnök, Bek Pál feleségének, a jelenlegi óvoda névadójának, Bárczay Annának a domborműve az óvoda bejárata mellett emlékezteti ezután a téglási családokat a helyi történelmi gyökerekre, hiszen Bárczay Anna, pontosabban: özvegy Bek Pálné közösségi adományai közül kiemelkedett a hajadon testvérével, Bárczay Zsuzsannával közösen alapított és 1845. október 1-jén megnyílt téglási kisdedóvó, melynek fenntartásáról is az adományozók gondoskodtak.

Városnapi hagyomány a kitüntetések, helyi elismerések átadása méltatással, ami május 1-jén 15 órától a polgármester ünnepi beszédét követi a Multifunkciós Közösségi Házban, amelyet Sipos F. Tamás előadása zár. 

KBÉ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában