Verseny

2023.04.07. 11:00

Kitéve-betéve ismerik Bihart ezek a diákok

Honismereti vetélkedőt rendeztek általános iskolásoknak Biharkeresztesen.

A berekböszörményi diákok ismerik legjobban Biharországot

Forrás: Kossuth Lajos Általános Iskola

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával a Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola április 3-án, immár 28. alkalommal rendezte meg a „Szülőföldem Biharország” elnevezésű honismereti vetélkedőt az általános iskola tanulói részére. Az eseményen már évtizedek óta részt vesznek Biharkeresztes város és vonzáskörzete, valamint a határon túli magyar iskolák általános iskolás tanulói.  

A tankerületi vetélkedőn megjelent tanulók számot adtak szűkebb hazájuk Bihar közvetlen környezetük földrajzáról, történelméről, néprajzáról. A zsűrinek nem voltkönnyű dolga, amikor a csapatok teljesítményét értékelve megállapították a sorrendet.  

Az első helyezést a berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola három hetedik osztályos tanulói érték el. Második helyen a biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola három tanulói végeztek, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a szentpéterszegi általános iskola diákjai állhattak fel. Különdíjat a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola csapata kapott. 

Vmirjáncki József 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában