Alföld

2023.04.13. 13:39

Költőket díjaztak, Petőfit idézték meg a Modemben – fotókkal

Falcsik Mari és Kukorelly Endre díjazottak Szirák Péter, az Alföld főszerkesztője mellett

Forrás: Molnár Péter

Az Alföld-szerkesztőség Petőfi-költőversenyének eredményhirdetését, és Petőfi200 címmel kerekasztal-beszélgetést is rendezett az Alföld szerkesztősége szerda délután a debreceni Modemben.  

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az irodalmi folyóirat munkatársai az 1992-es, József Attila és a 2017-es Arany János tiszteletére kezdeményezett „költői játék” mintájára – meghívásos költőversenyt hirdettek  „de lenn a földön van az ég” címmel. A fölkért kortárs szerzőket olyan pályaművek elkészítésére biztatták, amelyek megidézik, illetőleg a mai kor szemlélete számára élővé teszik Petőfi Sándor versvilágát. A költőverseny első helyezettje Falcsik Mari író lett,  a második díjat Kukorelly Endre író, költő, a harmadik, megosztott díjat Nádasdy Ádám költő kapta.

A díjátadó után a győztes alkotó kerekasztal-beszélgetésen vett részt Petőfi Sándor életművének hatásáról Bényei Péterrel, Margócsy Istvánnal és Lapis Józseffel.

A délutánon közreműködött Bakota Árpád, a Csokonai Színház színművésze.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában