Nyughatatlan-album

2022.12.29. 11:11

Amerikában készített új lemezt a debreceni kötődésű zenekar – mutatjuk hozzá az új videóklipet

A hanganyag felvételét a texasi Rosewood stúdióban fejezte be a Nyughatatlan zenekar

Forrás: A Nyughatatlan

A csapatnak immár a hatodik lemeze jelent meg a lapokban, Restless címmel. Az albumon tizenegy angol nyelvű saját szerzemény található. Kovács Kornéltól, az együttes vezetőjétől azt is megtudtuk: a hanganyagot a texasi Rosewood stúdióban fejezték be, ahol olyan előadók dolgoztak, mint Tracy Byrd American Music Award díjas előadó, és ahol számos platinalemez született, valamint munkáik között Grammy-díjas projektek szerepelnek. A Nyughatatlan októberben négy koncertet adott Amerikában, és – ahogy arról lapunk is beszámolt – többek között a fődíjat is elhozta a Texas Sounds Country Music Awards fesztiválról.

– 2018-ban jelent meg az utolsó szerzői lemezünk, és az elmúlt két évben aktívan dolgoztunk ezen az anyagon Chezan Andrei szövegíróval, aki szerzőként is szerepel a lemezen, csakúgy, mint az énekesnőnk, Hajdu Bianka, aki a csodálatos hangja mellett a borítótervet is adta a lemezhez – fogalmazott Kovács Kornél. – Születtek új dalok, és néhány korábbi magyar nyelvű számunkat is teljesen átdolgoztuk angol szöveggel. A texasi koncertjeinkre a műsort már ezekből a dalokból állítottuk össze. Az album pörgősebb szerzeményeit már játszani fogjuk a decemberi budapesti és debreceni koncertjeinken is – tudatta az énekes-gitáros, dalszerző. (A zenekar december 30-án, pénteken este lép színpadra a Nagyerdei Víztoronyban, a Bordó Sárkány társaságában.)

Az új lemez mellé elkészült az első videóklip is, melyet Texas mellett, Johnny Cash szülővárosában, gyermekkori otthonában, az Arkansas állambeli Dyessban, valamint Memphisben és Nashvillben forgattak.

– Októberben 900 mérföldet utaztunk Texastól Nashville-ig. Ellátogattunk azokra a legendás helyekre, amelyek olyan régóta inspirálnak minket. A forgatási helyszínek közül kiemelném a Sun Studiót, ahol többek között Johnny Cash karrierje is elindult, gyermekkori otthonát, a kis faházat, mely Dyessben található, és a texasi fesztivált, ahol három díjat nyertünk. Nagyon megható volt ott lenni ezeken a helyeken. Hálásak vagyunk, hogy ez az utazás ilyen jól sikerült, és Amerikában készíthettük el a legújabb lemezünket - nyilatkozta Kovács Kornél.

A Nyughatatlan zenekar Memphisben, a legendás Sun Studio előtt
Forrás: A Nyughatatlan

További újdonság a csapat háza tájáról, hogy új Facebook-oldalt készítettek, mivel a régit valaki feltörte.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában