Amerikában tarolt a Nyughatatlan

2022.10.24. 10:14

A Texas Soundson a fődíjat is elnyerte a debreceni kötődésű csapat – videóval

A fesztivál ideje alatt a Nyughatatlan koncertje volt az első alkalom, hogy a közönség állva tapsolt.

Három díjat is elnyert a zenekar

Forrás: A Nyughatatlan

Tizedik alkalommal rendezték meg a napokban a Texas állambeli Marshallban a The Texas Sounds Country Music fesztivált. A találkozón – melyen 14 nemzet képviseltette magát – a Nyughatatlan vezetője, Kovács Kornél elhozta az év hangszerese díjat, megnyerték az év zenekara díjat, és a fődíjat is a cívisvárosbeli kötődésű zenekar érdemelte ki.

A magyar zászló is lobog a Marshall Memorial City Hall-lal átellenben 
Forrás: A Nyughatatlan

– Nem számítottunk ekkora sikerre, de bíztunk abban, hogy egy díjat elhozhatunk – nyilatkozott a Hajdú Online-nak Kovács Kornél. – A múlt pénteki fellépés után megtudtuk, hogy a fesztivál ideje alatt a mi koncertünk volt az első alkalom, hogy a közönség állva tapsolt. A műsort az új angol nyelvű dalainkból, Johnny Cash-feldolgozásainkból állítottuk össze, és egy magyar dalt, a Menni Amerikát is játszottunk – tudatta az énekes-gitáros, dalszerző. 

Beszámolójából kiderült, hogy nem csupán Texast élvezték: Johnny Cash szülővárosába, az Arkansas állambeli Kingslandbe ellátogatni ugyancsak megható élmény volt, s elzarándokoltak Memphisbe is, a Sun Stúdióba, ahol Johnny Cash meghallgatást nyert, felvette első lemezeit, s ahonnan a karrierje elindult, olyan legendákkal együtt, mint Elvis Presley vagy Jerry Lee Lewis.  

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában