Útravaló az olvasóknak

2022.11.10. 20:12

Születésnapján jelent meg a könyve Felföldi Józsefnek

A 21. század emberének gyűjtötték össze az inspiráló gondolatokat.

Forrás: Czinege Melinda

Felföldi József sokrétű személyiség. A Felföldi Édességgyártó Kft. tulajdonosa sikeres üzletember, népszerű közszereplő, művészi ambíciót pedig zenében, versekben, prózában és aforizmákban bontakoztatja ki. Utóbbiból állt most össze egy olyan különleges gyűjtemény, melyre 68 év lenyomataként is tekinthetünk, a szerző ugyanis éppen a mai nap ünnepli a születésnapját. 

Kötete pedig az Élet Öröm címet viseli, nem véletlenül, hiszen mi más is hajthatná az embert, mint az életbe vetett hite? A több ezer aforizmából 365 került be a kiadványba, melyek az év minden napjára adhatnak útravalót az olvasónak.

 – Bárki meríthet belőle, akármilyen helyzetben is van éppen. Fontos tudni, hogy ezek a sorok kapaszkodót jelenthetnek a nehézségek idején, motivációt nyújthatnak, ha éppen arra van szükség, mindenkihez szólnak ezek az inspiráló gondolatok – mondta a Haonnak a könyv csütörtöki bemutatóján Felföldi József.

 A kötet a Kék Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg, Harle Tamás igazgató-tulajdonos a következő gondolatokat fűzte hozzá: – Sok kézirattal találkoztam már, egy aforizmagyűjteménynél az a legfontosabb, hogy hiteles legyen. Felföldi József élete erre kiváló példa: ebben a könyvben benne vannak az átélt sikerei, kudarcai, de ami a legfontosabb, az álmai is. Egy aforizma akkor jó, ha mindenkit megérint, ezek mind olyan gondolatok. A könyv különlegessége amellett, hogy világszínvonalú fotókkal van illusztrálva, az, hogy angol nyelven is olvashatók a bölcsességek. Nem véletlenül, ugyanis az a cél, hogy a kötetet nemzetközivé tegyük, és az adott ország anyanyelve mellett angolul is olvashassák majd ezeket a sorokat – mondta. 

A szűk körű könyvbemutató vendége volt Harsányi Gábor Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész is, aki szintén méltatta a ma megjelent kiadványt. 

VK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában