Őszi kulturális diplomácia

2022.11.24. 10:31

Írország nagykövetét fogadta Puskás István

Debrecenbe látogatott szerdán Ronan Gargan, Írország nagykövete és dr. Szegediné Joó Marianna attasé, hogy országuk kultúráját, irodalmát népszerűsítsék James Joyce Ulysses című regényének századik születésnapja alkalmából. Erről Puskás István alpolgármester tett közzé bejegyzést a Facebookon.

A regény új magyar fordítását néhány éve dr. Gula Marianna, a Debreceni Egyetem Angol és Amerikai Intézetének oktatója készítette. Nagykövet úr és attasé asszony járt a Méliusz Könyvárban, melynek Joyce-köteteket és egy ír meséskönyvet adományozott, illetve részt vett az egyetem által szervezett Ulysses-konferencián. 
A két program közt engem ért a megtiszteltetés, hogy fogadhattam a város nevében. Az irodalom rögtön nagy közös téma lett. Mikor felálltunk az asztaltól, egy sor lehetséges irodalmi, kulturális és egyéb együttműködési projekt került a jegyzetfüzetekbe – írja Puskás István.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában