Élő folklór

2022.09.26. 11:24

Vannak éltetői a magyar népzenének

Országos Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gála volt Nádudvaron.

A Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Népdalköre

Forrás: Marján László

„Esik a förgeteg…” Országos Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gála zajlott a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, valamint Nádudvar önkormányzata szervezésében vasárnap a művelődési központban.

A nádudvari Kéknefelejcs Citerazenekar
Forrás: Marján László

Bodó Sándor országgyűlési képviselő a köszöntőjében úgyis mint Nádudvar díszpolgára ajánlotta az először idelátogatóknak a település szépségeit.

Tóthné Budaházi Judit, a művelődési központ igazgatója, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke örömét fejezte ki, hogy újra otthont adhatnak ezen nívós, 18 produkciót felvonultató országos versenynek.

Réz szilárd alpolgármester kézimunka-kiállítást nyitott meg
Forrás: Marján László

A határon túlról is érkeztek produkciók, a tizenévestől az éltesebb korúig széles korosztály adta tanúbizonyságát: vannak éltetői a magyar népzenének.

A hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület
Forrás: Marján László

Megyénkből a hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület, Fórián Imre Püspökladányból, valamint két nádudvari együttes: a Kéknefelejcs Citerazenekar és a Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Népdalköre lépett színpadra.

A Nádudvari Szociális Intézményfenntartó Társulás Népdalköre
Forrás: Marján László

A szünetben is a kultúráé volt a főszerep: a nádudvari szociális szolgáltató központ kézimunkaszakkörének „A kézimunkázás öröme teszi teljessé az életünket” című kiállítását nyitotta meg Réz Szilárd alpolgármester.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában