Programajánló

2022.03.10. 16:58

Ünnepi vetítés az Apolló moziban

Ismét műsorra tűzik a 2020-as Klapka-filmet.

Forrás: Apolló mozi

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc meghatározó személyéről, Klapka György honvédtábornokról készült dokumentumfilm kerül az Apolló mozi vásznára március 14-én 17 órakor – adta hírül a filmszínház.

 

„Klapka születésének 200. évfordulóját ünnepeltük 2020-ban, és ez adta anno az ötletet a film megvalósítására” – nyilatkozta a rendező, Simon Judit. A jelenetek szövege és a forgatókönyv Klapka emlékiratai nyomán készültek.

 

A komáromi hős címmel forgatott 50 perces dokumentumfilm a honvédtábornok életét dolgozza fel az 1848-49-es szabadságharcban betöltött szerepétől, bemutatja az emigrációban töltött éveket, majd ismerteti a kiegyezés utáni hazatérését Magyarországra, és egészen haláláig kíséri a hőst a néző.

Forrás: Apolló mozi

Klapka Györgyöt Porogi Ádám, a budapesti Radnóti Színház sűrűn foglalkoztatott fiatal színművésze kelti életre. A szabadságharc csatajeleneteit pedig 1848-49-es hagyományőrzők jelenítik meg, továbbá a filmben megszólalnak Klapka György Párizsban élő leszármazottjai is.

A film csak ezen az egy napon látható, ahol a vetítést követően a nézők közönségtalálkozón vehetnek részt a nyíregyházi származású alkotóval, Simon Judittal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában