Helyi kultúra

2022.02.19. 19:56

Újra táncra perdülhetnek a szívek

Az öltözéküknél csak a szemük csillogott jobban a versenyzőknek.

Forrás: Czinege Melinda

Szombaton kezdődött a Valcer Táncstúdió szervezésében a Standard és latin-amerikai területi bajnokság a König Rendezvényközpontban. A versenyen hatvan kategóriában, különböző korcsoportokban a kezdőktől a csúcsosztályos táncosokig választja ki az ország teljes területéről érkező tizenegy fős pontozói gárda a legjobbakat.

 

– Hét megye versenyzői lépnek a parkettre a Kelet-Magyarországi Területi Bajnokságon. Ez egy nagyon fontos állomás, úgymond az előkapuja az országos megmérettetésnek, amelyen azok vehetnek majd részt, akik itt jól szerepeltek. A kétnapos rendezvény tulajdonképpen egy táncfesztivál, csaknem négyszáz versenyző lép színpadra. Szombaton a versenykönyvesek, vasárnap pedig a szabadidősport-táncosok – mondta a Naplónak Bíró Csaba, a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője. Hozzátette, mivel ez az első verseny az évben, ezért mind a táncosok, mind a szülők nagyon várták az eseményt.

 

– Nagyon örültem a helyezésnek, mivel nagyon megdolgoztunk érte, minden nap jártunk edzésre. Ökrös Zénó három éve a táncpartnerem, én pedig már óvodás korom óta táncolok – nyilatkozta a Naplónak Baráth Csenge, aki párjával junior kategóriában nyert latin-tánccal. 

 

HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában