Télbúcsúztató programok

2022.02.08. 15:55

Nehéz időszakot űz el a farsangi csinnadratta Debrecenben

A Vojtina Bábszínház és a Mangalica Fesztivál közös télbúcsúztatóra hívja a debrecenieket.

Forrás: Czinege Melinda

Itt a farsang, áll a bál – ehhez hasonlót ígér a város bábszínháza a február 14. és 27. közötti időszakra. A Vojtina hagyományos családi programsorozata mellett nemcsak a teátrum színpada, hanem a Kossuth tér is helyszínként szolgál a következő két hétben, a részletekről kedd délután beszélt Láposi Terka művészeti igazgató és Puskás István alpolgármester a bábszínházban. Puskás István hangsúlyozta: a magyar kultúra napja után a farsanggal indul Debrecen kulturális éve, az idei Maskarádéval vélhetően egy nehéz időszaktól is elbúcsúzunk. 

Az idei farsang a remény és az optimizmus jegyében telik majd 

– jegyezte meg. 

Forrás: Czinege Melinda

Láposi Terka úgy fogalmazott: a huszadik Maskarádén a zsigerekbe ívódó hagyomány lesz a legfontosabb. A Vojtina Bábszínház huszadik, jubileumi télbúcsúztató programsorozata február 14-én játszószínházzal indul, melyből a hagyományokhoz híven ezúttal sem maradhatnak el az alakoskodók és a zenészek.

Forrás: Czinege Melinda

A Maskarádé hete február 23-án kezdődik a Vojtina falai között, ahol Konc király és Cibere vajda – jó szokásuk szerint – ebben az esztendőben is a közönség előtt küzd meg egymással. A jókedvről ezekben a napokban az Ort-Iki, a Szeredás; a Kuckó Művésztanya, valamint a Hajdú és a Forgórózsa táncosai gondoskodnak. A tavaszváró családok szórakoztatására színpadra lépnek a bábszínház társulatának csepűrágói is.

 

A télűző mulatság február 25-én Debrecen főterén folytatódik, ahol a tavaszi böjt előtt még utoljára torkoskodhat az ünneplő mulatság. A városi Maskarádén a Garagulya Gólyalábas Kompánia és a Bürkös Zenekar gondoskodik arról, hogy ne csak a malacból készült finomságok kedvei leljék örömüket farsangolásban. A Mangalica Fesztivál február 27-én, vasárnap élőzenével; az Agyag és a Flaska Banda Kossuth téri fellépésével zárja a télbúcsúztatás napjait.

Forrás: Czinege Melinda

A tavaszváró forgatagnak a bábszínházban interaktív, rendhagyó családi nap vet véget február 27-én, az ünnepi vasárnapon farsangba öltözött közönségét várja a társulat. A minden korosztály számára sok nevetést garantáló téltemető játékok mellett a Miénk itt a tér! elnevezésű program az alkotásra és a közös játékra is lehetőséget biztosít. 

 

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában