Hallgasd meg!

2022.01.14. 14:21

Lábas Vikiéknek remixelt a debreceni zenei producer

Ex Anima csak saját zenékkel akarta kifejezni magát, ám a Még ráérünk „elcsábította”.

Ex Anima remixével Lábas Viki is elégedett volt | Forrás: Nitrow Creative Team, Napló-archív

Majdnem egy hónapja mutatta be a Hajdú Online az olvasóknak Simon Miklóst, aki Ex Anima művésznéven bontogatja szárnyait a house műfajban. A debreceni tehetség zenei pályafutása új mérföldkőhöz érkezett, ugyanis megjelent egy remixe, ami Lábas Viki és az OliverFromEarth dala, a Még ráérünk. 

 

Egyszerű, mégis komplex

 

– Elég rossz passzban, letörve utaztam a villamoson, s az egyik zenestreamelő szolgáltatás Heti kaland válogatását hallgattam. Ekkor találtam rá a Még ráérünk című számra. Teljesen elvarázsolt az a szabadság és gyermeki ártatlanság, ami áradt az alkotásból. 

Mire leszálltam a villamosról, megszületett bennem a remix ötlete, ami azért volt különösen érdekes élmény számomra, mert mindig jobban vonzott a saját zenék írása.

Korábban nem gondoltam volna, hogy valaha remixet fogok készíteni egy másik előadónak. Felkerestem a kiadót, illetve Vikit és Olivért, akik áldásukat adták a projektre, így indulhatott a munka – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Ex Anima, aki felidézte, hogyan lett az elképzelésből valóság. – A remix műfaja egyszerre rettenetesen egyszerű és mégis rétegeiben komplex. Kifejezetten élveztem az alkotói folyamatot, inspirációm a francia house producer Madeon és az amerikai származású alternatívpop-producer Porter Robinson volt. Úgy érzem, végül sikerült ebből a pazar dalból egy különleges hangképekkel és hatalmas feelgood-faktorral rendelkező elektronikuspop-számot csinálni. Reményeim szerint be tudtam ültetni egy részemet a számba, és továbbvinni az eredeti dal örökségét. 

És ami a legfontosabb: szerencsére mindenkinek nagyon tetszett ez a vonal, az Oliver From Earth duó és Viki is elégedett volt a végeredménnyel

 – fogalmazott a producer, aki elárulta, a következő egy-két évben szeretne a deep house műfaján belül maradni, viszont a későbbiekben mindenképpen a Még ráérünk remixéhez hasonló alternatív elektronikuspop-zenéket akar írni. 

 

Nagy lehetőség

 

Friss hír Ex Animával kapcsolatban, hogy díjazott lett a Nagylemez programban, amit első alkalommal írtak ki tavaly decemberben. A Petőfi Kulturális Ügynökség ezzel a pályázattal zenekarok és zenei projektek hangfelvételeinek készítésére adott lehetőséget a szakma elismert producereinek közreműködésével. 

A több száz pályázóból húsz jelentkezőt választottak ki, köztük Ex Animát, aki tíz zenét készít majd el az albumára. 

 

A Még ráérünk születése

 

A könnyűzenei élvonalat képviselő Margaret Island együttes egyik meghatározó karakterjegye a frontember, Lábas Viki kiemelkedő személyiségével és jellegzetes hangjával. A tehetséges énekesnő a népszerű duóval, az OliverFromEarth zenekarral működött együtt, és egy toplistás dallal idézték meg közösen a gondtalan gyermekkori pillanatokat – tudatta a Magneoton.

– Legtöbben talán emlékszünk azokra az önfeledt pillanatokra, amelyek főként kicsiként érik az embert, felnőve viszont veszítünk abból a képességünkből, hogy az adott történésre összpontosítsunk. 

Úgy gondoltuk, itt az ideje emlékeztetni mindenkit, hogy ez továbbra is jelen van bennünk, felnőttekben, és néha ráérhetünk aggódni a világ baján, Viki gyermekien tiszta hangja pedig elengedhetetlen volt az élmény megidézéséhez.

 A videóklipet kiskorom egyik legkedveltebb helyszínén, Tiszaroffon forgattuk, ami szerintem tökéletesen szinkronizálja a zeneszámot – összegezte koprodukciójának, a „Még ráérünk” szövegének hátterét Patocska Olivér, aki a videóklip rendezője is egyben.

 

Olivér a 2013-as X-Faktorban vált sokak kedvencévé, amikor a tehetségkutató második helyéig jutott el előző bandájával, a ByTheWay-jel. 2015 óta Barabás Dáviddal alkot formációt, számos izgalmas zenével bekerülve a köztudatba. Megalakulása óta olyan közkedvelt felvételeket köszönhetünk a duónak, mint a Fiatal Tehetségekért díjat elnyert „Lófejű”, a Budapest Dal 2019 egyik győztese, A világ az enyém, és a Mintaapák sorozat főcíméért felelős sláger. A fiúk együttműködtek már Fura Csével, Nágival és BLR-rel is, decemberben pedig a legendás zenésszel, Roy-jal kollaboráltak. Olivérék jól felismerhetők sajátos videóklipjeikről, többek között a riói paralimpikonnal, Sztanó Györggyel is forgattak már egy felemelő kisfilmet Hullámzom címmel.

 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában