Közgyűlési előterjesztés

2022.01.24. 16:27

Hárman pályáznak a műteremre

A Blaháné utca 8. szám alatti műterem bérbeadásának kérdéséről is szavaznak az önkormányzati képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Mint az előterjesztő, Szentei Tamás, a Kulturális Osztály vezetője írja, a műterem a művészek számára az alkotómunka nélkülözhetetlen, inspiráló közege. Debrecen városa számára kiemelten fontos, hogy műtermek fenntartásával hozzájáruljon a helyi képzőművészek részére megfelelő alkotói közeg biztosításához. Az önkormányzat és a Cívis Ház Zrt. tulajdonában 7 műterem van, amelyből a Blaháné utca 8. szám alatti jelenleg üresen áll, tekintettel arra, hogy a bérlő kezdeményezésére 2021. augusztus 15-tel a bérlés megszűnt.

 

Az Önkormányzat 2021. november 3-án nyilvános pályázati felhívást tett közzé a műterem bérleti jogára vonatkozóan. Erre olyan helyi alkotóművész nyújthatott be pályázatot, aki tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, vagy bemutatja annak ajánlását; továbbá más állami vagy önkormányzati tulajdonú műterem vagy műteremlakás bérleti jogával nem rendelkezik, és a pályázatához csatolja a megvalósítani kívánt szakmai-művészi munkatervet. A december 15-i határidőig három pályázat érkezett, mindegyik formai és tartalmi szempontból is megfelelt a feltételeknek. Éles Bulcsú grafikusművész, Madar Lili Adrienn festőművész és Varga Tamás fotóművész kíván élni a lehetőséggel.

 

Az előterjesztés részletesen bemutatja mindhármuk eddigi munkásságát és jövőbeli elképzeléseit is, de nem tesz javaslatot a kiválasztásra, a Kulturális és Oktatási Bizottság véleményét annak elnöke majd a közgyűlés ülésén ismerteti. A műtermet – a többihez hasonlóan – 5 év határozott időtartamra, 2022. március 1-től 2027. február 28-ig adnák bérbe és a bérleti díj összegét 270 forint+áfa/négyzetméter összegben határoznák meg. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában