A magyar kultúra napja

2022.01.22. 13:19

Fényképek segítségével idézték az egykorvoltat Nyíracsádon

A népdalkör is közreműködött a kultúra napi megemlékezésen.

Mászlainé Erdei Éva (balról), Pósán Ferencné, Varga Józsefné és dr. Nagy János polgármester a megemlékezésen

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi településen idén múltidézéssel emlékeztek, ünnepeltek a magyar kultúra napja alkalmából. A művelődési házban rendezett, Visszatekintés című fotókiállítás a település utóbbi évtizedének kulturális eseményeibe enged betekintést. A csütörtöki megnyitón Varga Józsefné intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy János polgármester szólt a résztvevőkhöz. Felhívta a figyelmet arra, hogy zavaros, gyorsan változó világunkban milyen nehéz a kultúráról beszélni, hisz sok területen a hamis szabadságvágynak köszönhetően nagy a közönyösség, az érdektelenség a világ igazi értékei, így a kultúra iránt is. 

 

– Világunkra sajnos nagyon jellemzőek azok a tényezők, melyek igyekeznek elsorvasztani a kultúrát. Ezért fokozottan fontos annak művelése, megtartása, továbbadása. Nyíracsádon a szülők mellett az egyházak vezetői, a tanárok, óvodapedagógusok is élen járnak a kultúra építésében, hiszen jól tudják, a gyermekek szíve olyan kert, ahová el kell ültetni, ahol meg kell teremteni a kultúra szeretetét, hogy később továbbadhassák azt. Büszkék lehetünk rá, hogy településünk élen jár ebben – fogalmazott a polgármester. Kiemelte: a saját kultúráját szerető ember saját kultúrájába kapaszkodó nemzetet fog nevelni. A megemlékezésen közreműködött a helyi népdalkör, melynek tagjait és vezetőjét, Szabó Mihálynét külön köszöntötte a polgármester az országos népzenei minősítőn nemrégiben elnyert legrangosabb elismerésért. A műsort követően a résztvevők nagy örömmel nézték végig a múltidéző kiállítást. 

 

Kedves Zilahi Enikő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában