rangos elismerés

2021.10.05. 17:20

Junior Prima Díjat vehetett át Kiss Dóra, a Napló újságírója

Kollégánk kedd délután Budapesten, a Vörösmarty téri Gerbeaud Kávéházban kapta meg kitüntetését.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Hajdú-bihari Napló munkatársát Krisán László köszöntötte a díjátadó ünnepségen, ahol többek között a díjazott témaérzékenységét, történetmesélő készségét, műfajgazdagságát méltatta, emellett kiemelte írásai lendületességét, olvasmányosságát.

Kiss Dóra és Krisán László | Fotó: Móricz-Sabján Simon

Junior Prima Díjban eddig elsősorban fővárosban tevékenykedő újságírók részesültek, idén először kaphatta meg az elismerést vidéken élő újságíró.

Kiss Dórát nem első alkalommal ismeri el a szakma: 2019-ben a Hajdú-bihari Napló Az év újságírója díjat is neki adományozta. Lapunk olvasói az ifjú Prima-díjas kiválóság nevét exkluzív riportjai, mély lélegzetű interjúi, valamint átfogó tudósításai által egyaránt jól ismerhetik.

– Mindannyiunk felelőssége és közös feladata, hogy támogassuk a fiatalokat. Tájékozottságra való igényünk csillapíthatatlan, külön tiszteletet érdemelnek a sajtó azon munkatársai korra való tekintet nélkül, akik ezekben a járvány sújtotta időkben is jelen vannak mindenhol, hogy mi az otthonainkban olvashassunk a világ eseményeiről – mondta Krisán László, a zsűri elnöke.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Elismerés és ösztönzés

Mint az az MTI közleményében olvasható, a Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A díjat Demján Sándor alapította 2003-ban.

2007-ben született meg a döntés az alapítók részéről, hogy a fiatalok között is jutalmazni kívánják a legkiemelkedőbbeket. Innentől kezdve a 30 év alatti tehetségeknek külön lehetőségük adódott a megmérettetésre. A díj segítséget és további ösztönzést kíván nyújtani szakmai céljaik megvalósításához azzal, hogy eredményeiket honorálja, visszajelzést ad a díjazottaknak arról, hogy jó úton járnak, teljesítményük és munkásságuk nem maradt észrevétlen.

A KAVOSZ Zrt.-nek a Junior Prima Díj Sajtó kategóriájának gondozására 2014 óta van lehetősége.

A zsűri tagjai: Balogh Gabriella a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta, az ATV műsorvezetője, Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Perlusz László, a VOSZ főtitkára, dr. Szabó László, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója és Vaszily Miklós, a TV2 elnöke.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában