Born to be wild

2021.08.25. 12:47

Valódi Rock 'n' Roll-túrát tettünk Hajdúnánásra! – videóval

A Hajdú Online stábja is részt vett a Moto-Rock Weekenden, amely immáron 13. alkalommal került megrendezésre.

Fotó: Birtók Benjámin

Bár a megye egyik legnagyobb motoros eseménye augusztus 23-án vette kezdetét egy kis alapozás és karaoke jegyében, az első igazán komoly megmozdulás a keddi napon volt esedékes, amikor már négy élő zenekartól volt hangos a színpad. A városi fürdő melletti helyszínen családias hangulat fogadta az érdeklődőket, az ország motorosai ekkorra már bevették a kemping jelentős részét, tucatnyi sátor magaslott a föld felett, a kezdeti órákban pedig még csak néhány felhő zavarta a napsütést. Nem sokkal később azonban rövid, de tetemes mennyiségű esőt kaptak a nyakukba azok a kitartó fanatikusok, akik a Mátrix zenekarra várakoztak a hatalmas placcon. Szerencsétlen helyzet, amikor buli előtt 10 perccel szakad le az ég, de ahogy jött, úgy is ment, a nyitó banda végül zavartalanul játszhatta le a szettje nagyobb részét.

Fotó: Birtók Benjámin

A színpad varázsa

Lassan, de biztosan érkeztek az újabb látogatók, ekkor pedig már egy ismerős arcokból álló csapat, a debreceni KORI állt a színpadon, természetesen Koroknai Árpád vezényletével. A még mindig nem túl méretes, de annál lelkesebb közönség együtt énekelte a régi klasszikusokat és az újabb szerzeményeket egyaránt, a hangulat kifejezetten emelkedett volt, főleg annak függvényében, hogy a műsort itt már semmilyen komolyabb időjárási körülmény nem zavarta meg.

– Kevés közönséggel is zseniális koncertet sikerült adnunk, úgy gondolom, mindent sikerült kihoznunk egymásból és a hallgatóságból is, végig nagyon jól éreztük magunkat – nyilatkozta a színpadról lejövő Kori. – Óriási dolog számomra, hogy összehozott ezekkel a srácokkal az élet. A zenekarnak három olyan tagja is van, akik hozzám képest gyerekek még, mégis fontosnak tartják ezt a műfajt, perspektívát látnak benne, emellett nagyon tehetségesek. Ez a lendület nekem is olyan energiát ad, amelyet utoljára nagyon fiatalon, a Szfinx zenekar éveiben éreztem. Elmondhatatlanul jó érzés, hogy másfél év után ismét közönség előtt állhatunk.

Fotó: Birtók Benjámin

– Remek színpad, kiváló technika, hangulat a tetőfokán: így tudnám jellemezni a hajdúnánási koncertünket – ezt már Simonyi László gitáros mondta nekünk. – Ez a formáció tavaly jött létre, de ebben az évben tudott kiteljesedni csak igazán az élő koncertekkel, és nagyon jó szezon van mögöttünk! Remélem, hogy a további terveink útjába sem áll semmi – tette hozzá. – A helyszín kiváló volt, a közönség pedig nagyon kitett magáért. Magunkon azt érzem, hogy bár nem volt még sok koncertünk, emberileg és zeneileg is együtt fejlődünk, ez érezhető a műsor kezelésében, a céljaink elérésében is. Szépen halad, érik a zenekar – vette át a szót Miski Zoltán basszusgitáros.

– Szakmai szempontból kijelenthetem, hogy az utóbbi idők legjobb színpadi hangzását kaptuk vissza odafent állva, ami nagyon pozitív, ilyenkor érzi igazán jól magát egy zenész, mert – humorosan fogalmazva – olyan, mintha ő is a saját koncertjén lenne – köszönhetően a fesztivál színpadi szakemberinek. Amikor egy zenekar megfelelően hallja magát, az olyan harmóniát teremt, amiben mindenki el tudja magát engedni, és ezt a közönség is érzi – taglalta az élményeket Németh Attila billentyűs.

Németh Attila és Kori | Fotó: Birtók Benjámin

Zárásként ismét Korihoz fordultunk, aki izgalmas részletet osztott meg a zenekar terveit illetően. – Nemrég rögzítettünk négy vadonatúj dalt, amelyeket rövid időn belül elérhetővé teszünk valamilyen formában, de annyit már most elárulhatok, hogy teljesen különböző szerzemények kerülnek majd a közönség elé, a heavy metaltól a líráig minden hallható lesz bennük. Ami az elkövetkezendő dátumokat és helyszíneket illeti, egyelőre nem merek semmit mondani, mert bizonytalan időket élünk, de mindenképp tervezünk még bulikat az idei évre.

Esőben, szélben

A rendezvény keddi napjának másik nagy dobása a Kerecsen zenekar volt, ami a 2004-es alakulás óta már számos változáson esett át. A hard rockot és heavy metalt népzenei elemekkel vegyítő csapat az elmúlt hetekben hiányos felállással kényszerült színpadra lépni, a gitárosuk ugyanis súlyos lábsérülést szenvedett. És bár velük kevésbé volt kegyes az időjárás, de a közönség a hideg szél és az ismét leszakadó eső ellenére is kitartott mellettük.

– A Kerecsen jó kapcsolatot ápol több motoros egyesülettel is, illetve ketten magunk is motorozunk a zenekarból, többször játszottunk már hasonló rendezvényeken, mint a mai. Természetesen mindig van bennünk egy fellépés előtti drukk, amit nem lehet levetkőzni, de ez így természetes – mondta Varga Zsolt frontember, akit még a koncert előtt bírtunk szóra.

Varga Zsolt | Fotó: Birtók Benjámin

– Eddig hat-hét fellépésünk volt az idei nyáron, de tervezünk még továbbiakat is. A rendezvények végre beindultak, de ez az időszak – a pandémia miatt – még mindig nem olyan, mint kellene, hogy legyen, bár így is jobban állunk, mint a tavalyi évben, mert akkor egy bulit sem tarthattunk, pedig rengeteg tervünk volt a 2020-as évre, amelyek nem valósulhattak meg – osztotta meg velünk. – Nehéz minket beskatulyázni, mert vegyes a tematikánk – válaszolta, amikor a zenekar filozófiájáról, dalszövegeiről kérdeztük. – Vannak hazafias témájú dalaink is, ettől függetlenül én nem tartom nemzeti rock-zenekarnak a Kerecsent, bár sokan szeretnének minket ebben a műfajban tudni. Továbbá gondolkodósabb, élet és halál kérdéseit körbejáró számok is vannak a repertoárban, emellett ugyanúgy hallhatók a szerelmes dalok, sőt több népdalt is játszunk saját hangszerelésben – sorolta Zsolt. – Ezek közül ma is hallható lesz néhány, illetve az októberben esedékes budapesti lemezbemutató koncertünkön is, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk!

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában