Kultúra

2021.07.15. 10:27

Megnyílt a Hajdúböszörményi Írótábor

Immár tizedik alkalommal rendezik meg.

Forrás: Horváth Tamás

Fotó: Horvath Tamas

Tíz éve minden nyáron azért érkeznek az irodalom szerelmesei, hogy újabb tapasztalatokkal, élményekkel feltöltődve vágjanak bele, vagy folytassák írói munkásságukat. Az esemény ünnepélyes megnyitóján Kiss Attila polgármester kiemelte, a megye legrégebbi épületében, történelmi emlékhelyen köszöntheti a résztvevőket. Kiemelte, egy évtizede keresték meg ezzel a kezdeményezéssel, melyet az első perctől fogva támogatott.

L. Simon László, József Attila díjas író, országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt, aki az írótáborok magyarországi történetét kiemelve, utalva az európai hagyományokra, hangsúlyozta a személyes találkozások fontosságát. Elmondta, nagyon jó kortárs magyar írók, költők vannak ,akiknek munkáját érdemes megismerni. Papp-Für János, az esemény főszervezője elárulta több, mint százan érkeztek, 50 településről, köztük a határon túlról is. Az egy hetes programsorozat részeként műhelymunkákon vesznek részt a táborozók, de naponta kötetbemutatókkal és koncertekkel is várják az érdeklődőket.

Fotó: Horváth Tamás

Büszkén fogalmazta meg, a tábor rendszeres résztvevőkkel is büszkélkedik, közülük idén 3-an kapták meg a Móricz ösztöndíjat, és 5-en szerepeltek a felterjesztési listán. A tábor élete, hatása egyébként az év minden napján érezhető, hiszen az itt megszerzett tapasztalatokból számos publikálás, kötet született meg az évek alatt, melyek közül jó néhányat díjaztak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában