Kultúra

2021.06.28. 19:00

Könyvbemutató a múzeumok éjszakáján

Forrás: Fekete Andrea

Hiánypótló novellás gyűjtemény bemutatójával ünnepelték a Múzeumok éjszakáját a Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben. Névadójuk születésének 150. évfordulójára jelent meg az Emlékezések a Hajdú földről című gyűjtemény olyan írásokból, amelyek eddig csak a korabeli sajtóban voltak olvashatók. Darócziné Bordás Andrea intézményvezető köszöntője után Marth P. Ildikó művelődésszervező népművelő beszélgetett Bakó Endre irodalomtörténésszel, aki a gyűjtemény bevezetőjét is írta.

A beszélgetést követően a helyi NaNá színház művészei egy Móricz Pál novellát jelenítettek meg a nézők előtt. A délután annak a kiállításnak a megnyitójával zárult, melyen Tímási Lajos makettjei kaptak helyet a hozzá illeszkedő Móricz Pál írásokkal, valamint a 80-as évek Népművészeti Alkotótáborait megörökítő fotókkal együtt. A tárlat és a könyvbemutató kemencében sült pogácsa kóstolásával és estig tartó beszélgetéssel zárult a gyűjtemény hűs kertjében.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában