különleges alkalom

2021.06.21. 15:00

Keresztelőt tartottak az ortodox pünkösd ünnepén Körösszegapátiban

Fotó: Vmirjáncki József

A településen élő román anyanyelvűek később ünneplik a pünkösdöt is, templomuk ilyenkor is megtelik hívekkel. A mostani alkalomnak két eseménye is volt, ami miatt a szokásosnál többen jelentek meg Isten házában. Sorin Muresanu ortodox tisztelendő a vasárnapi mise első részében beszélt a pünkösdi ünnep jelentőségéről, a szentlélek kiáradásáról, az egyház megalapításáról.

Fotó: Vmirjáncki József

Hangsúlyozta, hogy a híveknek össze kell tartani, mint ahogyan az apostolok összetartoztak. Imádkozott a hívekkel együtt az emberek közötti egymás megértéséért, a jobb termésért. Ezután következett a búzaszentelés, mely csokrait a hívek magukkal visznek az otthonukba. Ezen a napon történt Ispán Viktória, egy hatéves kislány megkeresztelése is.

Fotó: Vmirjáncki József

Karácsony János egyháztag, egyben a kislány keresztapja közreműködésével végezte a keresztelést Sorin Muresanu. Az ünnepi mise befejezése után a hívek a templomkertben vendéglátásban részesültek. A helyi román kisebbségi önkormányzat és az ortodox egyház biztosította a megjelentek számára az ebédet.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában