zene, zene, zene

2021.05.28. 09:46

Nem unatkozik a debreceni Heartkiller: új dalok és koncertek a láthatáron

Nagy Gábor és csapata a nyár végén illusztris társaságban lép majd fel Hajdúnánáson, de más meglepetéseket is tartogatnak erre az évre.

Fotó: Heartkiller-archív

A Heartkillertől legutóbb egy Valentin-napi átiratot, a Minden pillanat unplugged verzióját hallhatták a rajongók több mint három hónappal ezelőtt, a debreceni zenekar azóta nem nagyon hallatott magáról. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy a háttérben ne zajlott volna nagy lendülettel a munka: Nagy Gábor „Kenny” érdeklődésünkre rávilágított, egyáltalán nem tétlenkedtek a mögöttünk álló hetekben.

Az énekes kifejtette, a Minden pillanat jó visszhangot váltott ki, ennek illusztrálására több példát is hozott. – Akadt olyan rajongónk Németországból, aki elküldte nekünk a saját verzióját, és konkrétan felkért engem, hogy csináljunk egy közös verziót is, egy duettet, amikor visszautazik nyáron Magyarországra. Volt olyan fiatal édesanya Miskolcról, aki a kisgyermekével naponta többször meghallgatta a dalt, és a gyerkőc reakcióját elküldte nekünk videón. Ezt a Tik-Tok-oldalunkra is felraktuk. Ezen felül csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a rajongóink részéről – árulta el Nagy Gábor.

A Heartkiller azóta tervezéssel, munkával és szervezéssel töltötte az időt: új dalokon dolgoztak, stúdióztak, szervezték a koncerteket, illetve, ahogy a frontember fogalmaz, „próbáltak kitartani, és reménykedni egy koncertekkel és zúzással teli szebb jövőben”.

Ahogy arról portálunkon is olvashattak, a csapat tavaly adta ki digitálisan Mélyütés című kislemezét. Új dalok és frissített, némileg újragondolt verzióban régiek is helyet kaptak az anyagon, melyre az énekes a megjelenéskor egyfajta korszakzárásként utalt. Az EP-re érkezett reakciókkal kapcsolatban Nagy Gábor most megjegyezte, a vadonatúj címadó dalt és a tavalyi Vad Fruttik-feldolgozásukat is nagyon jól fogadták a rajongók. Utóbbi, a Nekem senkim sincsen klipes coverje például már a 11 ezres megtekintésszámot is abszolválta a YouTube-on.

Augusztusban már színpadra állnak

Megtudtuk, a folyamatos munka nemsokára gyümölccsé érik a Heartkillernél, ugyanis feldolgozás és teljesen saját dal is várható a tőlük a 2021-ben.

„Két új dal/klip van tervben az idei évre, amelyek közül az egyik klipet hamarosan forgatjuk, és még idén megjelenhet, ha minden adott lesz hozzá”

- mutatott rá bizakodva Nagy Gábor, hozzátéve, hogy a zenekarral már több új dalt is rögzítettek. Nyáron pedig várhatóan újra színpadra állnak majd.

– Voltak már a Covid miatt több éve húzódó fesztiválfellépéseink, amik nagy részét idén sem tudjuk megtartani, sajnos elmaradnak a rendezvények. Ami biztos, hogy augusztus végén egy hajdúnánási motorosfesztiválon fogunk játszani olyan zenekarok társaságában, mint a Fatal Error, az Akela, a Lord és a Depresszió. Őszre is vannak már fix dátumaink, sőt már 2022-re is szervezünk dátumokat, emellett a stúdiómunkálatok, a videóklipek készítése is folyamatban van, amiket már nagyon várunk. Szóval nem tétlenkedünk. Reméljük, minél több emberhez eljutunk mind élőben, mind a közeljövőben megjelenő új dalokon/klipeken keresztül – zárta szavait Nagy Gábor.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában