Kultúra

2021.05.21. 12:11

Ingyenes programsorozatot szervez a megyei önkormányzat

A rendezvényeken védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány miatt a közösséghez való tartozás érzése is sérült, a társasági rendezvények hiánya az élet számos területére kihatással volt. Bízva abban, hogy az év hátralévő része már enyhülést hoz, és újra a megszokott ritmusban élhetünk, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat programokkal, rendezvényekkel szeretne hozzájárulni a közösség fejlődéséhez – olvasható a hbmo.hu-n.

A társadalmi aktivitás és együttműködés egyes helyeken a járvány előtt is alacsony volt, ezért is különösen indokolt a közösségi, valamint a térségi identitás, az adott településhez kötődés, az egymás iránti felelősségtudat erősítése, melyet az elmúlt időszak tovább halványított. A rendezvények ezek megerősítésére is hivatottak.

Idén és jövőre összesen 20 könnyedebb hangvételű, és 10 történelmi témájú színházi előadás lesz megyeszerte, melyeket az érdeklődők díjmentesen tekinthetnek meg.

A programsorozat május 20-án Püspökladányban kezdődött a Dorogi Márton Művelődési Központban, ahol 19 órától az Oscar című vígjátékot láthatták az érdeklődők. Május 23-án, vasárnap pedig az Indul a bakterház tekinthető meg Nádudvaron az Ady Endre Művelődési Központban, szintén 19 órától a Turay Ida Színház vendégszereplésével.

A következő hónapokban pedig többek között Kabán, Tégláson, Hajdúhadházon és Ebesen is lesznek kültéri és beltéri előadások egyaránt.

Az aktuális rendezvényekről a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a honlapján és a Facebook oldalán is folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

A hatályos járványügyi szabályokat és korlátozásokat minden esetben be kell tartani a résztvevőknek. Az előadásokat csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet megtekinteni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában