a zene világnapja

2020.10.09. 07:20

Szebbnél szebb citerákat láthattak a sámsoni gyerekek

Néhány hangszert ki is próbálhattak a zene világnapja alkalmából rendezett kiállítás látogatói.

Fotó: Dandé Melinda

A zene világnapja alkalmából a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és AMI egy 48 darabból álló citerakiállítást rendezett az intézmény aulájában. A kezdeményezés a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely vezetőjétől, Tarné Hajdú Judittól indult, valamint Dobosné Hajdu Anikó kulturális munkatárstól.

– Régóta kutatjuk városunkban a gyűjtőket, és mindig újabbakra akadunk. Így találtunk rá Rácz Bélára, aki citerákat gyűjt. Így jött az ötlet, hogy a zene világnapja alkalmából a gyűjteményét bemutató kiállítást szervezzünk. Néhány hangszert ki is próbálhattak a látogatók – mondta Tarné Hajdú Judit.

Rácz Béla 10 éve gyűjti a citerákat, amellyel először éppen a hajdúsámsoni iskolában találkozott egy rendezvény alkalmával. Akkor megigézte ennek az egyszerű hangszernek a hangzása, és a gyűjtését akkor kezdte el.

A kiállítás megtekinthető bárki számára a művelődési ház kiállítótermében október 15-ig.

Dandé Melinda

Borítókép: Tar Lajos pedagógiai asszisztens és a 3.a osztály tanulói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában