igazgatói feladatok

2020.09.21. 08:08

Személyügyi kérdéseket is vitatnak a közgyűlésen

Két közintézmény vezetésének kérdése is a képviselők elé kerül a csütörtöki közgyűlésen.

20200609 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Sikeres évet zárt a Vojtina Bábszínház. képen: Asbóth Anikó színésznő, dr. Puskás István alpolgármester

Fotó: Napló-archív

Az egyik előterjesztés szerint pályázatot ír ki a debreceni önkormányzat a Kodály Filharmónia Debrecen vezetői (igazgatói) munkakörének betöltésére, mivel Somogyi-Tóth Dánielnek 2021. április 30. napjával megszűnik a határozott idejű munkaviszonya.

Kérdéses a Vojtina Bábszínház vezetői (igazgatói) feladatainak ellátására kiírt pályázat eredménye. Asbóth Erzsébet Anikó munkaviszonya 2020. december 31. napjáig tart. A pályázati felhívás június 24-én jelent meg augusztus 11-i határidővel, és csak egy pályázat érkezett, melyet Asbóth Erzsébet Anikó nyújtott be. Ő azonban – egy 2017-es jogszabály szerint – nem rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges szakirányú felsőfokú végzettséggel és szakképzettséggel. Ennek ismeretében egy szakmai bizottság szeptember 9-én meghallgatta a jelöltet, és 6 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett támogatta a pályázatát.

A fenti kormányrendelet alapján Asbóth Erzsébet Anikó pályázata érvénytelen, a pályázati eljárás pedig eredménytelen. A szakirányú felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésének követelménye alól az emberi erőforrások minisztere egyedi esetben mentesítést adhat.

„Asbóth Erzsébet Anikó több évtizedre visszatekintő szakmai és vezetői múltjára, valamint a pályázatában megfogalmazott jövőbeli elképzeléseire figyelemmel javaslom, hogy a Közgyűlés kezdeményezze a mentesítést” – írja az előterjesztő, Papp László polgármester.

HBN

Borítókép: Asbóth Anikó és Puskás István alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában