programajánló

2020.09.03. 17:00

Izgalmas koncertekkel indul az ősz

Hazai nagyágyúk érkeznek Debrecenbe szeptember első napjaiban.

20200820 I. Győri BaRock Zenebona, 26 előadó lépett fel 13 győri helyszínen. Így lett rockváros a kisalföldi megyeszékhely! Képen: Kiscsillag koncert, Lovasi András énekes/gitáros Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: MW-archív

Szeptember 4., péntek

Kiscsillag + Esti Kornél

Helyszín: Nagyerdei Víztorony, Debrecen

A Kiscsillag együttes 2005 tavaszán alakult volt és jelenlegi Kispál és a Borz-tagokból: Leskovics Gábor, Lovasi András, Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső. 12 számos demóanyagukat az internetről lehetett ingyenesen letölteni, első nagylemezük anyaga nagyrészt erről a demóról lett újra rögzítve, azonban egy pár számot mégsem jelentettek meg róla, köztük a „Hálózatvizsgáló”, „Holding” és az „Igazad van” címűeket. 2006 októberében első nagylemezük, Greatest Hits Vol. 01. címmel jelent meg, melyről két videóklip készült, a „Ha én lennék”-hez (2006. november) és a „Kockacukor”-hoz (2007. július) – olvasható a koncert.hu oldalon.

18.00: kapunyitás

18.30: vendégzenekar

19.15: Esti Kornél

20.45: Kiscsillag – Tompa kések lemezbemutató koncert

Szeptember 5., szombat

Blackhoney / Molto / Bypass of Anger

Helyszín: Roncsbár, Debrecen

Idő: 20.00–23.00

A Molto 2018. március 17-én adta első koncertjét a debreceni Roncsbárban, de ezt megelőzően már egy éve együtt volt a csapat, és dalokat írt. A közös zenélés apropója, hogy a tagok korábbi zenekarai megrekedtek, így a legészszerűbb lépés egy új projekt létrehozása volt, amelyet elsősorban baráti kötelék tart össze. A csapat sokáig név nélkül próbált. Először Allegro Molto néven, majd leegyszerűsítve csak a Molto nevet használva kezdte meg első lemezének felvételeit a debreceni MMP Hangstúdióban. A Molto zenéje súlyos, groove-os, szövegei pedig őszinték, szókimondóak. A csapat élőben a leghitelesebb, arcba mászó dalaik koncerten még lehengerlőbbek, mint lemezen. A Molto célja, hogy zenéjük élőben és lemezen a lehető legtöbb emberhez eljuthasson, szövegeik felnyissák az emberek szemét, zenéjük pedig kimozdítsa megszokott rutinjából a hallgatóságot – írja a moltoband.hu.

Anna and the Barbies

Helyszín: Nagyerdei Víztorony, Debrecen,

Idő: 20.00–23.00

Az Anna and the Barbies 5 tagú alternatív rap/rock/pop zenekar, mely a frontember-énekesnő-rapper Pásztor Anna különleges, meghökkentő és kétségtelenül üdítő színpadi megjelenésével és letaglózó-elemésztő-feltámasztó dalszövegeivel, előadói stílusával vált a hazai koncertzenekarok egyik élvonalbeli képviselőjévé. Emblematikus dalaik közül (mint a Nyuszika, az Álmatlan, vagy épp a 4kézláb) kiemelkedik a Márti dala, melyet nemcsak az alternatív zenei rajongótábor, de a szélesebb zenehallgató közönség is idéz nap mint nap – számolt be a zeneszoveg.hu.

Szeptember 9., szerda

Brains

Helyszín: Nagyerdei Víztorony, Debrecen

Idő: 20.00–22.00

A Brains-t 1994 nyarán egy fiatal baráti társaság alapította Szentendrén. Több névváltoztatás, tagcsere és zenei irányváltozás után 2005-ben alakult ki a jelenlegi ötfős formáció.

A Brains zenéjében a drum&bass-től a hiphopig, a dancehalltól a rockig, a raggától a folkig több stílus is jelen van. A zenekar 1998-ban jelentette meg a Színek, 2000-ben a Semmi komoly, majd 2006-ban harmadik, Humanual címet viselő nagylemezét. Bár a Brains „magyar drum and bass bandaként” hirdeti magát, muzsikája ennél sokkal változatosabb: visszhangos dubok keverednek pörgős elektronikával, sodró raggázások laza reggae-kkel, és persze az egésznek a mélyén ott a d’n’b elsöprő lendülete. Mindez élőben, nagyszerű, összeszokott, halálpontos zenészektől, úgyhogy egy Brains-koncert súlyos víz- és öntudatvesztéssel jár. A Brains az utóbbi évek egyik legnagyobb és legkedveltebb felfedezettje a magyar tánczenei szcénának – olvasható a port.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában