Tokiói pályázat

2020.09.15. 12:24

Aranyeső hullott a Kazinczy-iskola művészpalántáira

Nemzetközi sikereket értek el a debreceni művészeti iskola diákjai.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészpalántái sikeresen szerepeltek Japánban és Macedóniában is.

A tokiói IE-NO-HIKARI Egyesület által szervezett „The 28th Annual World Children’s Picture Contest” című nemzetközi pályázaton Jaczina Emma 6. c osztályos tanuló első helyezést ért el, alkotását aranydiplomával és egy ajándékcsomaggal jutalmazták.

A macedón „Small Montmartre of Bitola 2020” elnevezésű nemzetközi gyermekművészeti versenyen Balázs Anna 6. e osztályos tanuló első helyezést ért el, „Arany Paletta” díjban részesült. Különdíjjal jutalmazták Balogh Gréta 5. c, Hegedűs Dorottya 5. b osztályos, valamint az elballagott Bak Csenge tanulót is.

A COVID–19-járvány miatt a 2019–2020-as tanév végén a tanulók nem vehették át díjaikat, ezért az idei tanév megnyitásakor Nádházi László intézményvezető adta át a diplomákat a nyertes tanulóknak. A diákokat Bessenyei Valéria és Káli Anna tanárnők készítették fel.

KZE

Borítókép: Jaczina Emma átveszi a díjat Nádházi László igazgatótól. A háttérben (balról) Hegedűs Dorottya, Balogh Gréta, Balázs Anna díjazottak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában