továbbképzés

2020.08.26. 08:34

Három napig hímeztek Nyíradonyban

Hímzős továbbképző napokat tartottak a Dózsa György utcai Közösségi Házban.

Fotó: Molnár Csilla

A hajdúsámsoni Öltögetők Klubja és a Nyíradonyi Tűforgatók tagjai háromnapos tovabbképzésen vehettek részt augusztusban a Móricz Zsigmond Művelődési Ház jóvoltából. – Első nap a megfelelő alapanyagot választottuk ki a tanulandó hímzéshez, majd a paplansarkos szegést készítette el mindenki a mintakendőjén – mondta el a csoportok vezetője, Dobosné Hajdu Anikó népi iparművész.

Az ügyes kezű asszonyok előadást hallgattak meg a trencsényi hímzésről, Molnár Tiborné hímző népi iparművésztől, a néprajzi és gyakorlati bemutatás után már az általa készített darabokat is megtekinthették. Második nap a kiválasztott minták rajzolása és ,,kiszúrása„ következett, majd elkezdődhetett a hímzés öltéstechnikájának elemzése és a minta varrása. – Csoportvezetőként sikeresnek éreztem a szakmai továbbképzést, mindenki ügyesen oldotta meg a feladatokat, a néprajzi miliő által még kellemesebb volt a munka! Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot újabb hímzés fajta megismerésével – avatott be jövőbeli terveibe Dobosné Hajdu Anikó.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában