online programok

2020.04.09. 11:08

Nem lesz unalmas az otthon töltött ünnep sem

Több online programmal is készül a Húsvétra a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház.

A Húsvét kiemelten fontos ünnep a keresztények életében. Jézus kereszthalála és feltámadása örök érvényű üzenetet hordoz. Jelképei ennek az ünnepnek a bárány, a hal. Ebben az évben a jelképek bevonásával a kisebbeket szólítja meg a két intézmény. A Szabó Magda Emlékház játékában a bárány jelenik meg, az írónő Bárány Boldizsár című regénye kapcsán és párhuzamot von a jelen és a mű története között. A gyermekek egy kedves, zöld kalapos ifjú birkával ismerkedhetnek meg, és ezt a bohó báránykát rajzaikkal meg is örökíthetik – közölte a Debreceni Református Kollégium Múzeuma.

A Debreceni Református Kollégium Múzeuma húsvét hétfőn több videóban hívja kreatív foglalkozásra a gyermekeket. Az elkészített műveket fényképen várják majd, hogy azokat a múzeum Facebook oldalán, online „tárlatban” mutathassák be. A Múzeum a felnőttekre is gondol, a Nagyhéten indította el Múzeumi TárgyMesék című sorozatát, amelyben hétről-hétre az intézmény gyűjteményéből mutatnak be egy-egy különleges darabot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában