akadálymentesített színház

2020.02.06. 14:35

Látássérültek élvezhették a Csárdáskirálynőt

A Csokonai Színház történetében első ízben audionarrált előadással segítették a látássérültek számára a színpadi élmények befogadását január 24-én.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter, archívum

A látássérült csoport a Csárdáskirálynő című nagysikerű operett-előadásra látogatott el. A csoportot Petneházy Emőke, az AKKU (Akadálymentes Kultúra Egyesület) munkatársa vezette végig narrációjával az előadáson, melyet fülhallgató készülékeken keresztül hallgathattak. Az előadás előtt közös színpadbejárást is tartottak: a színház munkatársainak segítségével megérinthették az egyes kellékeket, bejárhatták az előadás tereit – olvasható a Csokonai Színház közleményében.

A Csokonai Színház az idei évadban nyitott az akadálymentesítés felé: október óta több jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített előadással is várta a hallássérülteket. A sor folytatódik, az évad folyamán további jelnyelvi tolmácsolással és audionarrációval segített előadással várják a látási illetve hallási nehézségekkel élő nézőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában