Visszatekintő

2020.01.10. 10:17

Hőség és sok-sok jó program augusztusban

Az embert próbáló kánikula közepette számos fontos dolog történt velünk.

 

Kellemes borozgatás és zenehallgatás a Bor- és Jazznapokon
Fotó: Molnár Péter

Mindjárt a hónap legelején megnyitották Debrecenben, a Békás-tó partján a Bor- és Jazznapokat, ahol a különleges muzsikához finom nedűk is jártak. Ugyanekkor a Debreceni Egyetemre frissen felvettek „rohamot” indítottak a szabad albérletekért. A legnépszerűbbek a panellakások voltak, amelyeket átlagosan 100 ezer forintért lehetett kivenni.

Szintén ezen nyári hónap elején elstartolt a Balmazújvárosi Bakafesztivál, melynek keretében egyebek mellett fegyverzet- és járműmustrákat, harcászati bemutatókat tekinthettek meg az érdeklődők. Szintén nagy érdeklődés övezte a hasonló tematikájú hajdúnánási Hajdúk Világtalálkozóját, amelynek három napja alatt a vendégek megnézhették például a Bocskai korabeli lovas- és gyalogos huszárok csatajelenetét.

A Magyarországot képviselő Debreceni Népi Együttes állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Törökországban, Isztambulban az immáron 20. alkalommal megrendezett International Büyükcekmece Culture And Art Festival elnevezésű nemzetközi, 10 napos versenysorozat végén. A kulturális és művészeti fesztivált eddig hétszer választották meg a világ legjobb folklór fesztiváljának.

Szintén augusztusban számoltunk be arról, hogy már csak fél pár cipők, szánkómaradványok és némi szemét hever a Fancsika–II. tó kiszáradt medrében, a nádas tövében pedig egy fehérre festett autógumi díszeleg. Tavasszal még 80 centiméter volt itt a vízállás, az esztendő 8. hónapjára csak egy hosszabb pocsolya maradt meg a tározóból.

Így nézett ki augusztusban a Fancsika–II.
Fotó: Kiss Dóra

Rendhagyó tárlatvezetésen vehettek részt az érdeklődők Debrecenben, a Modemben, ahol a debreceni születésű Spitzer Gyöngyi, közismertebb nevén Soma Mamagésa mutatta be a Panel című tárlatot, amely az intézmény 2019-es kiemelt kiállítása volt. A Panel Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatta, a tudomány, az építészet és a művészet eszközeivel.

Megtartották a 13. Kun László Fesztivált Körösszegapátiban. 3 nap alatt, 25 fellépő és 18 ezer vendég fordult meg az ezerlakosú kis faluban. Olyan sztárok léptek fel az eseményen többek között, mint Majka, a Honeybeast, a Bikini, Kökény Attila, a Parno Graszt, B. Tóth László és a Dupla KáVé.

Honeybeast...
…és Parno Graszt a Kun László Fesztiválon
Fotó: Kovács Péter

Az augusztus 20-ai Virágkarneválon 18 virágkocsi, 17 külföldi és 10 hazai művészeti csoport lépett fel, a programot a Nagyerdei Stadionban tartott Karneváléji show koronázta meg.

OCs

Augusztus leglátványosabb eseménye volt a 20-ai 50. Debreceni Virágkarnevál
Fotó: Molnár Péter
Jöttek, láttak, lőttek, győztek a Bakafesztivál katonái
Fotó: Kovács Péter
Díjat nyert Törökországban a Debreceni Népi Együttes
Fotó: DNE
Majka a körösszegapáti fesztiválon
Fotó: Kovács Péter
Egy komplett újkerti panellakás modellje a Modemben
Fotó: Kiss Annamarie
A 28. Farmer-Expón
Fotó: Kovács Péter
A megyei vadásznapon
Fotó: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában