Visszatekintő

2020.01.08. 11:26

Forró június, üdítő programok

Nyárindító fesztivál, találkozó és számtalan kinti program színesítette 2019 hatodik hónapját.

Hajdú-Bihar megyében eseménydúsan teltek a naptári nyár első hetei. Csaknem 35 borászat vonult fel a belvárosi borünnepen, melyen fülbemászó szving- és dzsesszdallamok színesítették a műsort. Ráckevei Anna vehette át az Év színésze díjat Boros Norberttől, a Napló főszerkesztőjétől. A trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a Bem téren, Émile Guillaume Magyar fájdalom című szobránál. Az Általános Orvostudományi Kar mindeközben megnyitotta a nyári diplomaosztók szezonját a Debreceni Egyetemen, amelyben összesen 14 kar csaknem 3500 végzőse vehette át a végzést igazoló oklevelét. A hónap közepéhez közeledve megtartotta első vidéki állásbörzéjét a Hajdú-bihari Napló, melyen huszonöt kiállító több mint száz szakmában keresett munkavállalókat a berettyóújfalui sportcsarnokban. Ez idő tájt jelent meg a népszerű debreceni rockzenekar, a Tankcsapda Liliput Hollywood című, önismereti kalandokkal tűzdelt könyve, melyben a zenészek kendőzetlenül mesélnek magukról, egymásról, a világról és az együttes 30 évéről.

Belecsapunk a bulikba

Hetedik alkalommal rendeztek motorosfesztivált Balmazújvárosban, ahol nemcsak látványos bemutatók, kulturális programok és versenyek zajlottak, de a biztonságos közlekedés fontosságára is felhívták a figyelmet. Visszatérve a megyeszékhelyre, rekordszámú résztvevővel, encsi és debreceni sikerrel zárult a 4. Debrecziner Gourmet Fesztivál, melyre a kánikula ellenére több mint ötezren látogattak ki a Nagy­erdőre, a Békás-tó partjára. Aztán hazánk legnagyobb vidéki könyvünnepét ezúttal is zenés rendezvények és dedikálások színesítették a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok programjain, az esemény díszvendége Bereményi Géza volt. A Békás-tónál pedig házhoz jöttek a legnépszerűbb budapesti és vidéki színházak zenés és szórakoztató előadásai.

A debreceni közönség Ray Cooney és John Chapman Ne most, drágám! című fergeteges komédiáját láthatta először a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Immáron 23. alkalommal gyűltek össze a gulyások és a fiatalabb korosztályt képviselő bojtárok, hogy az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón bizonyítsák szakmai rátermettségüket a Hortobágyon. Már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája tizenhetedik alkalommal várta a régmúlt szerelmeseit, s érdeklődők szállták meg a város központját. A hónap végén a forró nyár kedvenc lédús gyümölcsének, a görögdinnyének a szezonja is kezdetét vette.

HBN

A Ne most, drágám! című komédiát játszotta a Madách Színház a
Nagyerdei Szabadtéri Színpadon
Fotó: Molnár Péter
Bemutatták a Tankcsapda Liliput Hollywood – A kendőzetlen igazság
című könyvét
Fotó: Archív
A Napló állásbörzéjén ismerkedhettek meg az érdeklődők a munkaerőpiaci lehetőségekkel Berettyóújfaluban
Fotó: Kovács Péter
2019-ben is sok látogatót vonzott az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó a Hortobágyon
Fotó: Kovács Péter
A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok programjaira megtelt
a könyvek szerelmeseivel a Csapó utca
Fotó: Matey István
Hetedik alkalommal bőgtek a kétkerekűek a Motoros Fesztiválon Balmazújvárosban
Fotó: Matey István
Művészek lángoló csigákkal kápráztatták el a Múzeumok Éjszakájára érkezőket
Fotó: Molnár Péter
Folyt a nedű a belvárosi borünnepen a Déri téren
Fotó: Molnár Péter
Több mint negyedszáz kiállító ételeivel is találkozhatott a közönség
a Debrecziner Gourmet Fesztiválon
Fotó: Kiss Annamarie
A trianoni békediktátum 99. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást tartottak
Fotó: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában