ünnepeltek a táncosok

2019.12.06. 14:01

Ötéves lett a szülők táncegyüttese

Gálaműsor nyolc néptánccsoporttal, zenés mulatság és táncház, torta, köszöntők.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Így ünnepelte fennállásának ötéves évfordulóját a Baraboly Néptáncegyüttes. A programok sora prózai bevezetővel kezdődött, Berettyóújfalu polgármestere és a művelődési ház vezetője köszöntötte a jubiláló táncos csoportot. A baraboly egy ernyős fehér virágzatú növény. A név kellemes csengése és a virág elegáns megjelenése ihlette az együttes névválasztását.

Fotó: Kogyilláné Halics Szófia

Létrejöttük pedig egy egymásra találásnak köszönhető: a tagok a Diószegi Kis István Református Általános Iskolába járó néptáncos gyermekeiktől kedvet kapó szülőkből és az ötletre nyitott tanárokból verbuválódtak. Az alapítók között voltak, akik addig még soha nem táncoltak, de akadtak olyanok is, akik már gyermekkoruktól kezdve folyamatosan gyakoroltak valamilyen formában. Az együttes vezetője Ertsey Zsigmondné, művészeti vezetőjük és koreográfusuk Tatár Árpád néptáncpedagógus.

A lendület töretlen

Eleinte a néptánc szeretete motiválta a Barabolyát. A jó hangulatú próbák egyre összeszokottabbá tették a csoportot. A nagyközönségnek első alkalommal az egy év alatt tanult bodrogközi koreográfiát mutatták be. A református bálon osztatlan sikert arató első fellépés a folytatásra motiválta a csoport tagjait. Még abban az évben helyi és környékbeli rendezvényeken vettek részt. A lendület pedig azóta is töretlen. A jelenleg tizenhét tagot számláló együttes már teljes repertoárral büszkélkedhet és ígérik, folytatják.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában