programajánló

2019.12.13. 12:53

Koncert koncert után a cívisvárosban

A 30Y, a négytagú pécsi alternatív rockegyüttes szinte már olyan, mintha hazajárna, amikor Debrecenbe érkezik. Rengeteg rajongóra tettek szert itt, legismertebb dalaikat kívülről fújják a lelkes követők. Az év utolsó hónapjában, ezen a héten szombaton a Roncsbárban koncerteznek. 

Fotó: Kovács Péter, archívum

December 13., péntek

Debrecen – Helyszín: Lovarda

20.45: Gekkó

21.35: AWS

Az öttagú, modern metált játszó zenekar a 2006-os gimnáziumi alakulása óta nagy utat tett meg szó szerint és átvitt értelemben is: bejárta az egész országot, és 2018-ban ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, olvasható az awszenekar.hu oldalon. Az elmúlt tizenkét év alatt számtalan alkalommal körbeturnézták hazánk klubjait, miközben egyre nagyobb tömegek előtt adták elő dalaikat addig megjelent három nagylemezükről. Több alkalommal játszottak külföldön is, így 2018 elején például Londonban léptek fel, de emellett az Akvárium Klubban és az A38 Hajón is egymás után töltötték meg a termeket az utóbbi években.

22.55: Cloud9+

Éjfél: JumoDaddy

22 óra: BSW-koncert – Helyszín: TABU

December 14., szombat

Debrecen

20 óra: 30Y-koncert- Helyszín: Roncsbár

22 óra: NECC Party – Helyszín: HALL

23 óra: Strong R & Jackwell – Helyszín: Club Base

Hajdúszoboszló

20 óra: Ganxsta Zolee és a Kartel – Helyszín: Rock Café

A Ganxsta Zolee és a Kartel a megalakulását követően 16 évvel is Magyarország egyik legismertebb zenekarának számít, míg Ganxsta „Döglégy” Zolee már évekkel ezelőtt a hazai gengszterraprajongók körében ikon státuszúra emelkedett, olvasható a koncert.hu oldalon. 2004 tavaszán csatalakozott a csapathoz a Fényes Ösvény zenekar, amely azóta is kíséri őket az élő fellépéseken.

Fotó: Molnár Péter

A sikertörténetet a mai napig egyértelműen alátámasztja a rajongók és a közönség reakciója, mely a koncertek alatt bárki számára láthatóvá és érezhetővé válik. Bátran állíthatjuk, hogy minden alkalommal teljes erőbedobással mutatják meg, hogy milyen az igazi, hamisítatlan Kartel-hangulat: semmi művész­kedés, csak igazi, nyers férfierő.

December 15., vasárnap

16 óra: Zsédenyi Adrienn – Helyszín: Sillye Gábor Művelődési Központ

Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult. 15 éves korától Sík Olga tanárnőnél tanult énekelni, majd három színházban (Arany János Színház, Független Színpad, Krétakör Színház, Új Színház) mutatta meg színészi képességeit. Hét évig tanult hegedülni, és a művészi pálya mellett a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett diplomát mint szociálpedagógus, olvashatjuk a Wikipédián.

1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alapították meg együttesüket, amellyel az első két évben a belvárosi Cotton Club nevű szórakozóhelyen énekeltek. Később többek között a Budai Parkszínpadon és a Budapest Kongresszusi Központban is felléptek. Az együttesnek Adrienn-nel hat év alatt öt nagylemeze jelent meg. 2001-ben kilépett a formációból (mely majd 2009-ben megszűnt), és azóta a White Chocolate nevű zenekar mellett szólókarriert folytat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában