lezárult a szavazás

2019.05.13. 11:33

Debreceni nyár: olvasóink a Campus Fesztivált várják a legjobban

Lezárult a múlt csütörtökön indított heti szavazásunk, melyben arról kérdeztük látogatóinkat, melyik nyári debreceni program érdekli őket a leginkább. Ideje ránézni a végeredményekre.

Fotó: Matey István

Az már most, május közepén jól látható, hogy igen tartalmasnak ígérkezik a legmelegebb évszak a cívisvárosban: tele leszünk olyan eseményekkel, melyek helyieknek és turistáknak is tök jó alternatívát jelentenek majd, ha nem a négy fal között szeretnének lazítani. A programoknak, ahogy megszokhattuk, két igazán nagy gócpontja lesz, méghozzá a Nagyerdő és a belváros, a két városrész alkotta gerinchez pedig 2019-ben is számtalan rendezvény kapcsolódik.

Csütörtökön elstartolt szavazásunkban négy válaszopciót tártunk olvasóink elé: a Campus Fesztivált, a Debreceni Virágkarnevált, a Nagyerdei Szabadtéri Játékokat és a Debreceni Bor- és Jazznapokat. Fontos hangsúlyozni, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne még ennél is sokkal több izgalmas program Debrecenben, viszont úgy éreztük, ez a négy kiemelt esemény tematikusan annyira elkülönül egymástól, hogy talán megéri őket „megversenyeztetni”. Nézzünk tehát rá a részletes végeredményekre, annyit elöljáróban azonban elárulunk, hogy igen kiélezett küzdelem folyt a kikapcsolódási alternatívák között.

Ennyi az annyi

Olvasóink 19 százalékánál élvez prioritást Debrecen tüdeje és a világot jelentő deszkák találkozása, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok. A színházi-, zenei-, humor- és táncprogramokat is kínáló, egész nyarat felölelő rendezvény diverzitásának köszönhetően szinte biztos, hogy minden érdeklődő megtalálja benne azt, amit keres.

A gasztronómiára és a zenére külön-külön is előszeretettel húznak fel fesztiválokat és mindenféle egyéb programokat ország- és világszerte, a Nagyerdőn viszont szokás szerint idén is egyesül majd a kettő. A Debreceni Bor- és Jazznapokat látogatóink 22 százaléka jelölte meg, mint elsőszámú nyári toprendezvényt. A Békás-tavat körbefonó többnapos eseményen három színpad zenei kínálatából és mintegy 60-70 családi borászat termékeiből válogathatnak a kilátogatók.

A Debreceni Virágkarnevált szavazóink negyede, 25 százalék választotta. A cívisváros ikonikus programja köré mára komplett karneváli hét társult, amely ahogy kell, remekül rákészít a csúcspontra, az augusztus 20-i táncos-virágkocsis felvonulásra. Az eseményt, mondanunk sem kell, minden évben óriási érdeklődés övezi a helyiek és az idelátogatók részéről egyaránt.

A voksolás első helyét pedig, ahogy fentebb már lelőttük, a Campus Fesztivál húzta be, látogatóink 34 százaléka nyomott rá a zene négynapos nagyerdei ünnepére. A magyar pop krémje mellett többek között a Limp Bizkitre, Alan Walkerre és Willy Williamre is csapathatnak majd a bulizók júliusban a Nagyerdő fái alatt. Tavaly várakozáson felül, összesen 108 ezren szórakoztak a Campuson, az pedig, hogy ezt vajon sikerül-e idén túlszárnyalni, július derekán kiderül.

És a végére egy hasznos információ: a közelgő programokról Debrecen hivatalos honlapján lehet tájékozódni, így garantáltan nem maradunk le semmiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában