A nap legfontosabb anyagai

2024.04.23. 22:01

Debrecen több pontján is folytatódnak a fejlesztések

Újabb beruházásoknak örülhetnek a hajdú-bihariak, balesetekből sem volt hiány kedden. Hírösszefoglaló.

Haon.hu

Már az Újkertben is zajlik a munka

Forrás: Napló-archív

  • Nincs egy hete, hogy átadták a 33-as főút Debrecen és Látókép között megújított és bővített szakaszát, hamarosan további öt debreceni csomópontfejlesztés indulhat el. Április 23-án ülésezett az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és Debrecen önkormányzatának közös munkacsoportja. 
  • Több mint 2 és fél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból megújul 2025 augusztusáig a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum (BSZC) Közgazdasági Technikuma Hajdúszoboszlón.
  • Az idei évben sem maradnak el a nagyfelületű aszfaltozások Debrecenben: a város saját költségvetéséből mintegy 1,7 milliárd forintot fordít útfelújításokra, továbbá nyolc lakótelepi szervizúton is zajlanak majd a munkálatok. Utóbbiak közül az Újkertben már el is indult egy szakasz fejlesztése.
  • Ez év elején adták át 96 férőhellyel, rengeteg fejlesztő játékkal és tágas terekkel a Gönczy Pál utca 1-3. szám alatti önkormányzati fenntartású bölcsődét, április 23-án pedig egy újabb intézmény alapkövét helyezték el, ezúttal Alsó-Józsán.
  • Februárban töltötte be 90. életévét a már hét évtizede Debrecenben élő Hajdu Tiborné Erzsike néni. A jeles nap alkalmából április 23-án otthonában köszöntötte őt Sánta János önkormányzati képviselőjelölt és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában