Korszerűsítések

2024.04.23. 18:57

Ezt az utat javítják most az Újkertben, érdemes figyelni a forgalmirend-változásra

Az idei évben is jelentős útfejlesztések lesznek a cívisvárosban. Debrecen önkormányzata 1,7 milliárd forintot fordít nagyfelületű aszfaltozásokra, továbbá nyolc szervizutat is felújít az 2024-ben.

Bekecs Sándor

Javában zajlanak a fejlesztések Debrecenben, az Újkertben is halad a munka

Forrás: Czinege Melinda

Az idei évben sem maradnak el a nagyfelületű aszfaltozások Debrecenben: a város saját költségvetéséből mintegy 1,7 milliárd forintot fordít útfelújításokra, továbbá nyolc lakótelepi szervizúton is zajlanak majd a munkálatok. Utóbbiak közül az Újkertben már el is indult egy szakasz fejlesztése, többek között erről tájékoztatott sajtónyilvános körzetbejáráson Papp László polgármester, Szűcs Sándor önkormányzati képviselő-jelölt, valamint Bordásné Gyuris Katalin, a 22-es választókerület jelenlegi képviselője.

debrecen, újkert, felújítás
Debrecen több pontján is aszfaltoznak, a munkálatokat kedden tekintették meg 
Forrás: Czinege Melinda

Debrecen polgármestere elmondta, a város minden részén zajlanak a munkálatok, így egyebek mellett az Újkertben is, ahol elsősorban a szervizutak fejlesztése kerül a lakosok érdeklődésének fókuszába. – A város kiemelkedő összegben, jelentős útfejlesztéseket határozott meg erre az évre. Mintegy 1,7 milliárd forintot különítettünk el az önkormányzat költségvetésében nagyfelületű aszfaltozásokra, további 226 millió forintot pedig nyolc lakótelepi szervizút felújítására – ismertette. Utóbbiak között szerepel a Borbíró tér fejlesztése is, a csapadékvíz-elvezetés megoldása mellett kap új aszfaltréteget az útszakasz.

Az újkertiek is pályázhatnak a debreceni panelprogramra

A körzetbejárás során elhangzott, Debrecen önkormányzata a tavalyi évben ismét elindította a panelprogramot, melyet idén újfent 500 millió forintos keretösszeggel hirdetett meg. – Idén is lehetősége van a panelház-közösségeknek a korszerűsítési támogatásra pályázni. A programban homlokzati hőszigetelésre, liftcserére és -korszerűsítésre, valamint nyílászárók cseréjére igényelhetnek támogatást a lakosok. Lehetőség van továbbá az 1990 előtt épült, minimum 12 lakásos, téglaépítésű társasházak korszerűsítésére is. Bízom benne, az újkertiek is élnek ezzel a lehetőséggel – mondta Szűcs Sándor. Hozzátette, a kérelmeket május 1. és október 31. között lehet benyújtani.

debrecen, újkert, felújítás
Papp László polgármester, Szűcs Sándor önkormányzati képviselő-jelölt, valamint Bordásné Gyuris Katalin, a 22-es választókerület jelenlegi képviselője
Forrás: Czinege Melinda

Bordásné Gyuris Katalin elmondta, a Borbíró tér felújítása a második legnagyobb beruházás az Újkertben, a tavalyi évben a Mikszáth Kálmán utca egy szakasza újult meg teljesen. – A munkálatok a hétvégén kezdődtek és várhatóan május 10-ig tartanak. Ez úton is kérem az itt lakók türelmét és megértését, valamint az erre közlekedőket, hogy fokozott körültekintéssel haladjanak, legyenek körültekintőek a forgalmirend-változás miatt – hívta fel a figyelmet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában