Közlekedés

2024.04.01. 11:42

Itt a nagy nap, húsvéthétfőtől ingyen DKV-zhatnak a Debrecenben tanuló kisiskolások

A díjmentes utazáshoz Junior Debrecen Városkártyára is szükség van.

Haon.hu

Az ingyenes utazást a Debrecenben óvodába vagy iskolába járó 6-14 év közötti gyerekek vehetik igénybe

Forrás: Napló-archív

Április elsején elindult a Debrecenben tanuló kisdiákok ingyenes DKV-zása, erre Papp László polgármester külön is felhívta a figyelmet hétfő délelőtti Facebook-posztjában.

Nem áprilisi tréfa! Mától ingyen utazhatnak a debreceni tanulói jogviszonnyal rendelkező 6-14 év közötti óvodások és iskolások

– írta a polgármester. A városi intézményekbe járó gyerekek a szolgáltatást a Junior Debrecen Városkártya felmutatásával vehetik igénybe, melyből múlt keddi adatok szerint már 13 ezernél is többet igényeltek.

Az utazási kedvezményről január 25-i ülésén döntött a debreceni közgyűlés. A városkártyák kézbesítését már március közepén megkezdték, az alkalomból tartott sajtótájékoztatón Papp László elmondta, a várakozásoknak megfelelően alakult a regisztrációk száma.  Felhívta a figyelmet arra, a város gazdaságának növekedése sok lehetőséget nyit meg, ez most egy olyan, ami biztosítja azt, hogy visszaadjanak a debreceni családoknak abból a megtermelt eredményből, amit összvárosi szinten értek el.

Az ingyenes utazásra 17 ezernél is több diák jogosult. A kártya igénylése folyamatos, regisztrálni ezen a honlapon lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában